fbpx
Начало » Бакалавър » Форум „Кариери и студенти 2015“ ще се проведе утре в НБУ

Форум „Кариери и студенти 2015“ ще се проведе утре в НБУ

  • netpro
  • 15 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Форум „Кариери и студенти 2015“ ще се проведе утре в НБУ
NBU 5

На 16 април 2015 г., четвъртък, ще се проведе форум „Кариери и студенти 2015“ на Нов български университет.  Събитието започва от 10:00 часа и е насочено към развитието и задълбочаването на отношенията образование-бизнес. Организатор е Център за кариерно развитие и обучителни ресурси на Нов български университет. Участници са над 20 водещи фирми и работодатели присъстващи на пазара на труда в България.

Форумът „Кариери и студенти“ се организира за 13-ти пореден път. Тази година на изложението ще присъстват предварително селектирани фирми и организации, сред които са: IBM, Global, ДжобТайгър, Фондация „Заедно в час“, Mtel, Nestle, British American Tobacco, Speedy, УниКредит Булбанк, МЕТРО КЕШ ЕНД КЕРИ, Джи Ай Груп, Стажове в Държавната  администрация, VIVACOM, Manpower, Адеко България, BULWORK, GLOBUL/TELENOR, Ipsos, Raifaizenbank, CONCETRIX, Gopet Trans, Yopak, Interaktiv – Share и др.

Успоредно с изложението в Заседателната зала на Библиотеката ще протече и семинарна част на следните теми:

10-10:50 часа – „Развитие на дигиталния маркетинг в България“ Interaktiv – Share
11-11:50 часа –  „Следващата стъпка за твоето бъдеще“ UniCredit Bulbank
12-12:50 часа – „Възможности за работа за вас, франкофони!“ Yopak
13-13:50 часа – „Нестле се нуждае от младите хора в Алианс за Младежта“ Nestle
14-14:50 часа – „Старт в кариерата“ HRS Bulgaria
15-15:50 часа – „Кариера с бъдеще“ Mtel
16-16:50 часа – „LinkedIn и бъдещето на професионалните социални мрежи“. Adeccо

Всяка година Центърът за качество и кариерно развитие организира за студентите на НБУ кариерен форум – „Кариери и студенти“. На събитието се канят за участие само и единствено фирми, които към момента на провеждане имат отворени реални стажантски или работни позиции за нашите студенти. По този начин ефективността от провеждането на тази инициатива се повишава значително. Търсим реална възможност за студентите на НБУ да започнат стажове или направо да бъдат наемани на работа. Друга особеност на кариерния форум в НБУ е така нареченият паралелен семинарен панел. Докато тече изложението на фирмите и те посрещат студентите на своите щандове, в специална зала в близост има презентации и уъркшопове със специално подбрани теми. Отново се търси максимална ефективност като темите са изцяло насочени към подпомагане реализацията на студентите  – от информация за новостите от пазара на труда до практично насочени уъркшопове за усвояване на различни практически умения – тънкости в писането на мотивационни писма, подготовка за явяване на интервюта при наемане на работа и т.н. След приключване на инициативата, присъствалите фирми и компании получават от кариерния център кратка анкетна карта, с която се проследява тяхното мнение.

В НБУ е изградена стройна и ефективна система за информиране на студентите за предлаганите в кариерния център стажантски позиции. Тази информация е достъпна  за всички студенти. За последната календарна година са публикувани над 360 обяви за студентите ни от различните специалности.

Освен това всеки департамент в университета се грижи да намира и други, алтернативни възможности за практики и стажове на своите студенти, както и възможности за изява чрез организиране на изложби, спектакли, пърформанси и др. за учещите в програмите по изкуства.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top