fbpx
Начало » Бакалавър » Университетите ще приемат по-малко студенти и с повече изисквания

Университетите ще приемат по-малко студенти и с повече изисквания

  • bobi
  • 11 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Университетите ще приемат по-малко студенти и с повече изисквания

Образователният министър Красимир Вълчев коментира проекта за Стратегията за развитие на висшето образование за 2020-2030. Според него висшите училища ще приемат по-малко студенти, но със значително по-голямо финансиране и с по-високи изисквания.

 „Новите поколения, които влизат на пазара на труда, трябва да са подготвени не просто да сменят работните си места, но и професиите си. За тях ученето през целия живот ще е реалност, а не пожелание. На студентите през следващото десетилетие ще им бъде необходима по-широка подготовка в бакалавърската степен, а след това – по една, две и повече магистратури и специализации според нуждите на бизнеса“, посочи Вълчев.

Просветният министър обърна внимание и за насоките на учене на студентите, как да се повишат изискванията към тях и качеството им на преподаване.

„Целта ни е висшите училища да бъдат разпознаваеми на картата на висшето образование. Министерството на образованието и науката ще насърчава стратегии за общи програми, споделяне на ресурси, включване в европейски университетски мрежи. Стремим се да създадем модел, който да ви стимулира да инвестирате в подобряване на репутацията, и освен конкуренция, да има и сътрудничество между университетите.“

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top