fbpx
Начало » Бакалавър » ТОП 10 университети в Южна Корея

ТОП 10 университети в Южна Корея

 • bobi
 • 01 дек. 2021
 •  Коментарите са изключени за ТОП 10 университети в Южна Корея

За първи път е обявена официална класация за най-добрите 50 университета в Южна Корея, любезно предоставена от QS World Ranking. Всяко учебно заведение е класирано въз основа на 11 индикатора, като академична и работодателска репутация, брой на докторантите и други.

 1. Sogang University

Класиран на 10-то място в Южна Корея и на 435-то място в OQ World University Ranking, университетът Соганг е един от водещоите изследователски университети в Южна Корея. Създаден е през 1960-та година от Society of Jesus. Разположен е в столицата Сеул и е класиран с най-висок резултат от работодателите. Друго предимство на университета е, че 1/3 от курсовете са на английски език. Предлагат се и множество стипендии за международни студенти.

 1. Ewha Womans Univeristy

Както виждаме от името му, Ехва е частен женски университет, разположен в Сеул. Той е на 9-то място в класацията и на 319-то място в света, според последната класация. Създаден е през 1886-та година от методистки мисионер. Целта му е да подчертае огромното уважение на учебното заведение към уникалността и индивидуалността на всеки студенти. Това е и най-големият женски университет в света с цели 22 600 студента.

 1. Kyung Hee University

Класиран на 8-мо място в Южна Корея и на 264-то в света, университетът постига отлични резултати в образованието, като международните студенти определено предпочитат да учат точно в това учебно заведение. Счита се за един от най-престижните частни университети и най-добрият в изследванията, съвременните езици и лингвистиката.

 1. Hanyang University

Отново се намира в столицата Сеулс и на 151-во място в световната класация. Освен основният кампус, университетът има и кампус ERICA в Ансан. Кампусът ERICA е едно от най-големите места, от които работодателите търсят млади служители. Често студентите стартират веднага след образованието си работа. Hanyang развива силно своите студенти в сфери като инженерство, архитектура, бизнес, химия, фармация и спорт.

 1. Pohang University of Science and Technology

Класиран на шесто място сред най-добрите университети в Южна Корея и на 83-то място в света, Pohang University се справя наистина добре сред показатели като въздействие на научните изследвания и производителност. Кампусът е разположени на 400 квадратми метра в покрайнините на град Поханг. Специфичното тук е цифровата библиотека и колекцията от над 355 000 книги.

 1. Yonsei University

Университетът Йонсей е на 5-то място в Южна Корея и на 107-мо място в световен мащаб. Създаден е през далечната 1885-та година, което го прави един от най-старите университети в страната. Към момента има около 40 000 студента, от които 5000 международни.

Университетът е в топ 50 в света по три направления – стоматология, хотелиерство и публична администрация.

 1. Sungkyunkwan University (SKKU)

Университетът е класиран на 4-то място в Южна Корея и на 100-то място в света. Той е най-старият университет с корени още от 1398-ма година, когато е открит с кралски указ по време на династията Часон. Учебното заведение има дългогодишно партньорство с гиганта Samsung, като целта е да се създават глобални лидери в изследванията, за да се допринесе за благото на страната и света.

 1. Korea University

Заемащ третото място, Корейският университет е на 86-то място в света. Основан е през 1905-та година и е има 37 000 студента в два кампуса. Класниран е като номер едно в страната по направление международна дейност и на второ място по международни студенти – около 11%.

Корейският университет е един от най-добрите университети в цели 33 направления, сред които финанси, бизнес, инженерство, езици, политология и публична администрация.

 1. Seoul National University

Класиран на второ място и на 36-то място в света, университетът е основан през 1946-та година, като се сливат цели 10 инстутиции, за да създадат национален университет в страната. Той постига най-високите резултати в Южна Корея по академична дейност, като претендира и за най-добрите студенти в цялата страна.

Статистиката показва, че сред 100-те най-добри компании в страната, всеки 4-ти човек е завършил въпросния университет.

 1. KAIST – Korea Advanced Institute of Science & Technology

Университетът е разположен в изследователския и технологичен център на Daejeon и е на първо място сред университетите в страната и на 40-то място в световен мащаб. Създаден е през 1971-ва година на първата научно ориентирана институция в страната. Затова и учебното заведение показва най-високите резултати в преподаването. KAIST има кампус и в столицата Сеул, където има и бизнес училище.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top