fbpx
Начало » Бакалавър » Техническият университет в София спечели проект за създаването на Европейски технологичен университет

Техническият университет в София спечели проект за създаването на Европейски технологичен университет

  • bobi
  • 10 юли 2020
  •  Коментарите са изключени за Техническият университет в София спечели проект за създаването на Европейски технологичен университет

Техническият университет в София спечели проект от Европейската комисия за създаването на Европейски технологичен университет – EUt+, който ще е резултат от съюза на осем европейски партньори, споделящи общи ценности. Това съобщи пресцентърът на висшето училище.

Осемте членове на съюза EUt+ са Техническият университет в София, Кипърският технологичен университет /Кипър/, Технологичният университет Троа /Франция/, Висшето училище Дармщат – Университет за приложни науки /Германия/, Технологичният университет в Дъблин /Ирландия/, Техническият университет в Рига /Латвия/, Техническият университет Клуж-Напока /Румъния/, Политехническият университет Картахена /Испания/.

Новият Европейски технологичен университет ще обединява осем членове – университети, осем държави, осем кампуса и 100 000 студенти, които ще получават една диплома. EUt+ ще използва силните страни на всеки от своите партньори, за да създаде технологичния университет на бъдещето.

Европейската диплома за Интеркампуса по инженерство и съвместната учебна програма са в процес на изграждане и са основата на EUt+. Хармонизацията ще се осъществява постепенно на всички нива /бакалавър, магистър, доктор на науките/ и ще обхване всички области на обучение – мрежи и телекомуникации, машиностроене, информационни системи, устойчиво развитие, архитектура.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top