fbpx
Начало » Бакалавър » Съдът върна проф. Росен Василев като ректор на ТУ-Варна

Съдът върна проф. Росен Василев като ректор на ТУ-Варна

  • bobi
  • 25 февр. 2019
  •  Коментарите са изключени за Съдът върна проф. Росен Василев като ректор на ТУ-Варна

Със свое решение от 22 февруари Варненският районен съд възстановява проф. Росен Василев на длъжността Ректор на Технически университет Варна.
Решението на съда гласи следното:

„Признава за незаконосъобразно и отменя уволнението на Росен Василев обективирано в Заповед ЛС-413 от 14.11.2018 г., на временно изпълняващата длъжността Ректор – г-жа Розалина Димова на основание чл.344, ал.1, т.1 от КТ.

Възстановява Николов Василев на заеманата от него длъжност Ректор на Технически университет гр. Варна на основание чл.344, ал.1, т.1 от КТ.“

Розалина Димитрова трябва да заплати и сумата от общо 600 лв. – представляващи сторените от ищеца по делото съдебно-деловодни разноски за заплатен адвокатски хонорар пред настоящата инстанция, както и 100 лв. за дължими държавни такси.

Припомняме, че ректорът на ТУ Росен Василев бе уволнен от министъра на образованието Красимир Вълчев след като експерти от Комисията по академична етика към Министъра на образованието и науката обявиха в доклад, че ректорът ТУ-Варна проф. дтн Росен Василев е обвинен в плагиатство при написването и защитата на дисертационния си труд за присъждане на научната степен „доктор на науките“ и в представените от него научни трудове за участие в конкурса за заемане на академичната длъжност „професор“.

Източник: https://www.varna24.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top