fbpx
Начало » Бакалавър » Студенти от НБУ ще стажуват в БТА

Студенти от НБУ ще стажуват в БТА

  • bobi
  • 20 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Студенти от НБУ ще стажуват в БТА
Ректорът на Нов български университет проф. Пламен Дойнов, д.н., и генералният директор на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев подписаха договор за сътрудничество.
„Това е истински шанс за Университета, защото винаги съм смятал, че знанието, науката и образованието се нуждаят от истинска национална платформа, чрез която не само да бъдат популяризирани като ценност, а да се види как те присъстват в живота.“, сподели на церемонията в Национален пресклуб на БТА проф. Дойнов.
„БТА е готова да съдейства в преодоляването на един траен проблем при представянето на науката и образованието в България – експертите, професионалистите от БТА в тясна връзка с преподавателите от НБУ, да намерим начина как да разказваме за научните достижения и образователните програми, така че това да бъде интересно и да заеме полагащото се достойно място в медиите в България чрез БТА“, сподели генералният директор на БТА Кирил Вълчев.
Всяка седмица агенцията ще публикува информация за инициативите на НБУ и ще качва аудио-визуални продукти, реализирани в Радио-телевизионния център на Университета.
Партньорският договор предвижда студенти от департаменти „Медии и комуникация“, „Кино, реклама и шоубизнес“, „Нова българистика“ да стажуват в БТА с потенциал да останат на работа в агенцията.
БТА ще бъде медиен партньор при отразяването на всички събития, свързани с отбелязването на 30-годишнината на НБУ.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top