fbpx
Начало » Бакалавър » Студентите искат присъствено обучение и отпадане на зелените сертификати

Студентите искат присъствено обучение и отпадане на зелените сертификати

  • bobi
  • 11 февр. 2022
  •  Коментарите са изключени за Студентите искат присъствено обучение и отпадане на зелените сертификати

Възобновяване на присъственото обучение и отпадане на зелените сертификати от март като условие за достъп до висшите училища. Това поискаха в позиция до министрите на здравеопазването и на образованието от Националното представителство на студентските съвети в България.

В становището, изпратено до Асена Сербезова и Николай Денков, Студентските съвети изразяват загриженост, че обучението на младите хора в електронна среда продължава твърде много време. Пред БНР председателят на Съветите Даниел Парушев коментира: „Настояваме учебните занятия да бъдат възобновени в най-кратък срок. Вече две години сме в онлайн пространството и много трудно можем да продължим да се справяме по този начин. На второ място сме поискали и настояваме от 1 март при намаляване на броят на случаите „зеленият сертификат“ да отпадне. Очакванията са именно такива, че случаите ще бъдат намалени“.

В позицията на Студентските съвети има още три искания: „Да се предостави възможност на студенти, докторанти, курсанти и специализанти да правят безплатни антигенни тестове, които да бъдат закупени от страна на държавата. Настояваме държавата да предвиди допълнителни средства в университетите за оборудване на зали, интерактивни дъски, камери и звукоозвучаване за провеждане на хибридна форма на обучение. Настояваме всяко едно висше училище да разполага с пунктове за тестване с антигенен тест или PCR.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top