fbpx
Начало » Бакалавър » Стипендии за младите ни балерини и балетисти за топ училища в САЩ

Стипендии за младите ни балерини и балетисти за топ училища в САЩ

  • bobi
  • 19 апр. 2024
  •  Коментарите са изключени за Стипендии за младите ни балерини и балетисти за топ училища в САЩ

Прослушване и конкурс за стипендии за летните интензивни програми на едни от най-престижните професионални балетни училища в САЩ ще бъде фокусът на „Танцова работилница Dance it!“ през май 2024 г. в София. По време на майсторски класове, обучаващите се в училищата по изкуства млади балерини и балетисти ще могат да се състезават за следните стипендии:

По време на двудневните майсторски класове по балет и характерен танц младите танцьори – бъдещи професионалисти ще имат възможността да почерпят от техниката и опита на двама наложени преподаватели, както и да се състезават за една от летните стипендии, предоставяни чрез дългогодишно партньорство между Фондация “Танцово изкуство – Илиев” и американските училища – компании.

Кога: 18 и 19 май 2024 г. (събота и неделя)

Къде: Балет “Арабеск” (ул. Панайот Волов 3, гр. София)

За повече информация: http://www.ilievdance.org/spring2024/

Хореографи:

Петър Илиев е преподавател по характерен танц, балет и джаз и артистичен директор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев”. Петър Илиев е редовен преподавател по балет и джаз в Purdue University в Индиана, САЩ, както и дългогодишен преподавател по характерен танц в летните интензивни програми на Pacific Northwest Ballet – Сиатъл, Вашингтон, и Ballet Chicago. Бил е хореограф в Танцов Център – Еванстън, Илинойс; преподавател в специализираното училище по изкуствата “Гарфийлд” – Калифорния; артистичен директор на Ансамбъл за етнически танци “Уестуинд” – Сан Франциско, Калифорния. Кариерата си започва като солист на Ансамбъл “Филип Кутев” – София. Повече за Петър Илиев тук и тук.

Николина Карагеоргиева е преподавател по класически балет, стил Ваганова. Завършва Националното училище за танцово изкуство в София, носител на стипендия на Фондация “Танцово изкуство – Илиев” за Балет Чикаго. Работила като балерина в Софийска национална опера и балет, солист в Балето дел суд (Италия) и Мекленбургския Държавен Театър в Шверин (Германия). В момента е преподавател по класически балет, стил Ваганова в балетно студио Одет. Преподавала е още в Танцово училище Илиев, гост преподавател в Танцова работилница, Танц Етаже (Австрия) и Денс пойнт (Австрия).

Информация за стипендиите

Танцова Работилница Dance It! отново ще е своеобразен конкурс за стипендии за престижни летни програми в САЩ, с които Фондация “Танцово изкуство – Илиев” има дългогодишно партньорство. Най-талантливите, технически подготвени и с най-добра работна етика участници ще получат възможност да се обучават в Pacific Northwest Ballet – Сиатъл и Ballet Chicago през лято 2024.

Стипендията покрива:

  • Такса за участие в лятната интензивна програма:
  • Настаняване в приемно семейство в САЩ
  • Менторство по време на престоя от страна артистичния директор на фондацията, Петър Илиев
  • Друга организационна помощ за пътуването и престоя, при необходимост

Стипендията не покрива:

  • Пътни разходи и разходи за виза (фондацията може да помогне в изготвянето и придвижването на документите за виза и явяването на интервю)
  • Храна, дневни, градски транспорт и други разходи, свързани с престоя в САЩ
  • Настаняване в общежития към танцовите училища, ако стипендиантът предпочита такава опция пред настаняване в приемно семейство

Кои танцьори ще получат стипендии, ще бъде обявено на 19.05., в края на Танцова работилница.

За повече информация:

http://www.ilievdance.org/spring2024/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top