fbpx
Начало » Бакалавър » Скок в наемите за общежития на СУ „Св. Климент Охридски“

Скок в наемите за общежития на СУ „Св. Климент Охридски“

  • bobi
  • 14 мар. 2023
  •  Коментарите са изключени за Скок в наемите за общежития на СУ „Св. Климент Охридски“

Скок на наемите на студентските общежития. По-скъпите наеми засега са само за студентите от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Около 6000 от студентите у нас плащат с 40% по-висок наем за своите общежития от началото на месеца.

„В СУ просто са закъснели и поради инфлацията е нормално да си увеличат наемите“, заяви председателят на Националното представителство на студентските съвети
Даниел Парушев.

Преди увеличението наемът на стандартна стая е бил 55 лева. Сега учащите плащат близо 75 лева. Месечните такси не са променяни от 16 години. Новите цени предизвикаха дискусия сред студентите.

„До голяма степен са неоснователни тези увеличения“, смята Адриана Илиева, която е студент в Софийски университет и от две години живее в единственото неремонтирано общежитие.

„Ние сме вложили някакви средства, за да оправим това общежитие и знам за много други стаи, които са в покъртителен вид и предполагам, че ако бях настанена в такава стая нямаше да съм никак доволна. Защото не би трябвало да се иска по-висок наем от теб, при положение, че не получаваш нищо насреща“, добави Адриана Илиева.

„Работим точно в тази посока за подобряване на условията. Все пак, както казах, увеличението е минимално“, заяви председателят на Студентския съвет към СУ Радослав Христов.

И макар за някои студенти повишението в наемите да е незначително, Адриана се надява, то да бъде повод за ремонт на материалната база на общежитията.

Засега наемите на общежитията на останалите университети в София остават без промяна.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top