fbpx
Начало » Бакалавър » Проблеми с езика заради Covid-19 сред учениците във Великобритания

Проблеми с езика заради Covid-19 сред учениците във Великобритания

  • bobi
  • 29 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Проблеми с езика заради Covid-19 сред учениците във Великобритания

Пандемията малко по малко започва да се овладява и макар, че има много страни, които в момента са в пълен локдаунс, има и други, при които коронавируса няма нищо общо, както преди. Във Великобритания мерките имат резултат и вече жертвите са изключително малко (преди няколко дни имаше само 6 смъртни случаи и 2000 заразени).

Това се дължи и благодарение на ваксините, като вече 34 милиона британци са с първа доза, а над 13 милиона са напълно ваксинирани и с двете дози.

И макар нещата да се нормализират, цялата пандемия и локдауните имат сериозни последици над учениците в Обединеното кралство, а именно – проблеми с развитието на езиковите умения.

Проучване на Фондацията за образование сред 50 000 ученици показва, че локдауните се отразяват крайно неблагоприятно на подрастващите, като на най-малките – 4 и 5 годишните – се налага допълнителна помощ за научаването на езика. Това е изключително тревожда тенденция, която до този момент не я е имало и тепърва правителството и образователните власти ще трябва да се справят с това.

Фондацията също така посочва, че слабото владеене на езика може да има дългосрочни последици при обучението на децата.

Правителството обяви, че отпуска 18 милиона паунда за наваксване на пропуснатото в началните училища и допълнителна помощ за децата в предучилищна възраст. На този етап повечето уроци се случват онлайн, а Великобритания ги счита за успешни. Наваксването на езика трябва да приключи до края на годината, ако няма повече локдауни.

И все пак има и един добър позитив, а именно, че асоциацията на издателите съобщиха, че продажбата на книги през последната година се е увеличила със 7% сред учениците, тъй като децата са „преоткрили любовта към четенето по времето на локдауни“. Най-голям е скокът в продажбите на аудиокниги. Но тук говорим за разнородни книги, а не за образователна литература. За съжаление, към образователната литература е намаляло търсенето, но това се дължи, защото училищата останаха затворени с месеци.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top