fbpx
Начало » Бакалавър » Правосъдният министър показа дипломата си за висше образование

Правосъдният министър показа дипломата си за висше образование

  • bobi
  • 05 сеп. 2019
  •  Коментарите са изключени за Правосъдният министър показа дипломата си за висше образование

Правосъдният министър Данаил Кирилов публикува дипломата си по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на страницата си във Фейсбук.

Той постна три снимки, които показват, че средният му успех от курса за обучение е отличен 5.75, а от държавните изпити – много добър 4.67.

Поводът за публикацията са спекулации в социалните мрежи, свързани с образованието му, че е завършил специалност „Право“ в Софийския университет с тройка и е късан редовно на изпити. Подобни твърдения се пускаха във Фейсбук през последния месец, като се споделяха от бившия депутат от СДС Николай Гацев, бившия правосъден министър Христо Иванов, евродепутата Радан Кънев, лидера на ДСБ Атанас Атанасов и юриста Александър Пелев.

По този повод Кирилов призовава петимата представители на дясното политическо пространство да покажат своите дипломи по право.

„Никога не съм мислил, че УиК колегите ми Nikolai Gatzev и др. могат да достигнат такова ниво на подлост и упадък, да фалшифицират образованието ми по примитивен начин – не съм бил тройкаджия в ЮФ на СУ и никога не съм бил „късан“ на изпит, камо ли да се явявам по 3 пъти на изпит.

Имах честта на 100-годишнината на ЮФ 1992г да спечеля втора награда (като първа не беше присъдена) за разработката ми Прецедентното право в англо-санксонската правна система.

Достойно е да си обявите Вашите дипломи: Nikola Gatzev, Hristo Ivanov, Atanas Atanasov , Alexander Pelev, Radan Kanev“ – това написа правосъдният министър във Фейсбук.

Източник: https://www.mediapool.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top