fbpx
Начало » Бакалавър » Правителството на Великобритания трябва да ограничи приема на студенти

Правителството на Великобритания трябва да ограничи приема на студенти

  • bobi
  • 02 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Правителството на Великобритания трябва да ограничи приема на студенти

Строги мерки предвижда Великобритания. Става дума за ограничения за броя на студентите, които трябва да приеме всеки един университет.

Според The Guardian всеки университет ще се сблъска с ограничения на броя на студентите, особено на международните. Това се планира да се случва още от есенния прием.

Както знаем, в момента университетите са изправени пред финансови затруднения, заради коронавируса. Много международни студенти от Китай и други страни засегнати от пандемията са принудени да отменят или отложат записванията. Това е пряк удар върху финансовото състояние на всяко едно учебно заведение. Ако пък се ограничи и броя на студентите и бройката на учащите падне, то това ще е и втори удар за университетите.

Ако такова ограничение бъде прието, то кандидатстващите ще трябва да ограничат избора си на учебно заведение, както и някои студенти няма да могат да посещават учебното заведение, дори и да бъдат приети.

Към този момент дискусията все още върви като по равно има и от двете мнения. Много от университетите са съгласни, че трябва да предпазят своите студенти, но и други споделят притесненията си, че финансовите им затруднения ще бъдат изключително големи. В момента университетите се опитват да лобират, ако се намали бройката на международните студенти, то поне да се увеличи бройката за студенти от Великобритания.

Университетите все още се надяват, че чрез финансови стимули ще успеят да върнат много от студентите си. Вече се предлага намаляване на таксите, като някои университети предлагат 10% намаление, а други достигат до 50%.

Един от проблемите на университетите са международните студенти от Китай и какво ще се случва с тях. Към момента те наброяват над 120 000 редовни учащи, което е сериозна бройка. Ако отпадне половината от тях, това ще е голям удар за всеки един университет.

Все пак образованието във Великобритания не губи надежди, защото се очаква и правителството да помогне с финансов ресурс, който да възвърне поне част от загубите. Какво точно ще се случва оттук нататък – ще ви държим в течение.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top