fbpx
Начало » Бакалавър » Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ няма да увеличава семестриалните такси

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ няма да увеличава семестриалните такси

  • bobi
  • 04 май 2022
  •  Коментарите са изключени за Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ няма да увеличава семестриалните такси

Трета година поред Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ няма да увеличава семестриалните такси за обучение на новоприети студенти, докторанти и специализанти, съобщават от ръководството на висшето училище.

Независимо от увеличените разходи за издръжка и приетия с Постановление №31 на Министерски съвет от 17 март т.г. по-висок базов норматив за обучение на един студент в държавните висши училища, запазваме таксите за всички професионални области и направления, подчертаха от университета.

Таксите за обучение в Пловдивския университет варират в зависимост от избраната бакалавърска специалност, като за редовно обучение те са между 640 и 500 лв., а за задочно – от 400 до 520 лева. Определеният базов норматив в Постановлението на МС, който влиза в сила от 1 април 2022 г., е в размер на 700 лева.

Подготовката на т.нар. защитени специалности от Закона за висшето образование в областите с най-висок очакван бъдещ недостиг на пазара на труда ще продължи да бъде безплатно през целия курс на обучение, посочиха още от висшето училище.

Редовната кандидатстудентска кампания на най-голямото висше училище в Южна България ще се състои в периода от 26 до 30 юни, като на първата дата е организиран най-масовият изпит по български език. По традиция изпитите за специалността „Актьорство за драматичен театър“ са в три кръга от 14 до 16 септември.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top