fbpx
Начало » Бакалавър » Официално: Студентите по право могат да влизат с матура тази година

Официално: Студентите по право могат да влизат с матура тази година

  • bobi
  • 28 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Официално: Студентите по право могат да влизат с матура тази година

Вече е официално – правителството прие промени в Наредбата за единните дървани изисквания за придобиване на висше образование по специалносттта „Право“

Напомняме ви, че решението за тази крачка беше взето неотдавна от Софийският университет, но до този момент нямаше промени в Наредбата. Сега, след като вече всичко е прието, вече кандидат-студентите могат спокойно да кандидатстват с оценки от матурите за специалност „Право“. Важно уточнение е, че става дума само за приемтът тази година и то е по изключение.

Ако трябва да бъдем напълно точни, официалната информация е, че за тази година всеки един университет сам ще решава как да бъдат приети новите студенти по специалността. А Софийският университет, както ви споделихме, сам избра да бъде с матурите по изключение тази година. Прилагаме ви и официалната информация от Министерство на образованието:

С изменението се дава възможност за учебната 2020/2021 година висшето училище да избере как да организира приема, но не чрез задължителните писмени конкурсни изпити по български език и история на България. В настъпилата извънредна обстановка според своите възможности може да избере друг формат, или след решение на Академичния съвет да приемат и без конкурсен изпит кандидат-студенти, издържали успешно държавните зрелостни изпити.

Предложението е продиктувано от настъпилите извънредни обстоятелства във връзка с пандемията от COVID-19 и има за цел осигуряване на възможност за прием на студенти по специалността „Право“ без полагане на присъствени приемни изпити.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top