fbpx
Начало » Бакалавър » Обучение в Южна Корея. Защо не?

Обучение в Южна Корея. Защо не?

  • bobi
  • 22 ное. 2019
  •  Коментарите са изключени за Обучение в Южна Корея. Защо не?

Днешният глобален свят предлага възможности за свободно движение и обучение на хората във всички континенти. По този начин се разширяват перспективите за обучение и работа в целия свят.

Азия е най- големия континент на Земята. В неговата източна периферна част се намира Корейския полуостров. Тази част на континента е известна още като Далечен Изток. Той включва Северна Корея, Южна Корея, Китай и Япония.

Южна Корея е много уредена държава. Корейците имат чувство за съпричастност и помощ към чужденците. Всеки човек, дошъл в Корея от чужбина, винаги може да намери подходящо место за престой в Корея.

Има различни варианти: хотели, хостели, къщи за гости, общежития. Освен центъра за обслужване на чужденци, има и организация, която предоставя безплатни преводачи от всеки език. На чужденците, които желаят, се осигурява безплатен съпровождащ гид или преводач на посочения от тях език.

В съвременна Корея подготовката на изпитите за влизане във висши учебни заведения изисква сериозна подготовка. Влизането в престижен университет гарантира реализация в професията и в живота. Посочените по-долу университети са подредени според броя на чуждестранните студенти в тях (според Министерството на образованието на Корея).

Университета Йонсей 연세대학교?, 延世大學校  е частен научено –изследователски университет,разположен в Сеул. Той е част от  трите най-реномираните университети в Корея, наричани „звездни” университети (SKY Universities).

Това са:

  • Националния университет на Сеул;
  • Корейски университет;
  • Университет Йонсей.

Те заемат от 30-то до 70-то място в световната ранглиста на университетите. Голяма част от известните политици, юристи, лекари, инженери, професори са завършили тези учебни заведения.

Университет на Корея е частен изследователски университет в Сеул, Южна Корея (KU, корейски: 고려 대학교; написано с йероглифи : 高麗 大 學校; RR: Goryeo Daehakgyo)

Създаден през 1905 г., Корейският университет е една от най-старите и най-известните институции за висше образование. Тук се обучават над 20 000 студенти и над 10 000 студенти докторанти. Университета има 81факултети, 19 колежи, както и 18 факултети, предлагащи аспирантури. Той има над 1500 щатни преподаватели, като над 95% от тях имат докторска степен.

Национален университет в Сеул (SNU; корейски: 서울 대학교) е национален изследователски университет, разположен в Сеул, Южна Корея.

Основан през 1946 г., Националният университет в Сеул се счита за най-престижният университет в страната. Университетът има три кампуса: основният кампус в Кванак (Gwanak) и два допълнителни кампуса в Daehangno и Pyeongchang. Университетът се състои от шестнадесет колежи, един факутет за подготовка на докторанти  и девет  факултети по различни специалности.Тук учат близо 17 000 студенти и 11 000 докторанти. Според данни, събрани от Корейския Институт за изследване на образованието(KEDI), университетът харчи повече за своите студенти на глава от населението, отколкото всеки друг университет в страната.
Националният университет в Сеул притежава меморандум за  с ътрудничество с над 700 академични институции в 40 страни, Световната банка и обща програма за академичен обмен с Университета в Пенсилвания.  Нещо повече, университетът е част от Вашингтонския университет в Международната академия за стипендии на Макдонал в университета Дюк , Сейнт Луис,САЩ.  На завършилите бизнес училището им се предлага двойна магистърска степен от университета Дюк,бизнес училището  към университета  Хитоцубаши в Токио Япония и  Бизнес училището към университета Йейл в щата Кънектъки САЩ.Те могат да получат магистърска и докторантска степен (MBA, MS и PhD).

Името на университета Ханянг произлиза от древното име на столицата Сеул, използвано по време на династията Чосон. Той  е един от водещите частни  университети с богата изследователска база, особено в областта на  инженерните науки. Основния кампус е в Сеул, а неговият клон за научно изследователска дейност в образованието ERICA е в град Ансан. Всяка година тук учат над 3 000 чуждестранни студенти.Те са от 777 университети –партньори от 76 страни от целия свят.

Университетът Сонгюнгван (SKKU) е частен изследователски университет, основан през 1398 г.от династията Чосон. Кампусът му е разположен в центъра на Сеул. Университетът работи в тясно партньорство със компаниите Samsung, Hyundai и други държавни агенции, финансиращи научни изследвания от висок клас. Професорите от същия университет Парк Нам-Гю и професор Лий Йънг-Хе са номинирани за нобелови лауреати.

Университетът Конкук е  създаден през 1946г. Там учат около 29 000 студенти. Създаден е като училище за политиците на династията Чосон (조선 정치 학관),  колеж за бъдещи политически лидери от д-р Йоо Сеок-Чанг. Тринадесет години по-късно училището се превръща в „всеобхватен университет“ и променя името си на Konkuk (建國), което означава „създаване на нация“. Като силно вярващи в ролята на висшето образование за поддържане на суверенитета на Корея, основателят и неговите привърженици избрали името с надеждата, че завършилите Konkuk ще изградят и служат на нацията.

През 2014 г. вестник Korea Economic Daily класира бизнес училището на университета Konkuk, поставяйки го на 13-то място в Корея и 9-то по потенциал. През 2017 г. университетът Konkuk се класира на 68-о място сред най-иновативните университети в Азия според Ройтерс и на 12-то място в Корея в световната университетска класация на Times Higher Education. Кампусът в Сеул има 11 факултети, които подготвят бакалаври и 13 факултети за подготовка на магистри.

Университетът Донггук е основан през 1953г. Той е един от няколкото университети, свързани с будизма в света и е член на Международната асоциация на будистките университети. Университетският кампус се намира  в централен Сеул. Неговата цялостна академична програма предлага 53 специалности, заедно с 59 магистърски програми. Университетът има филиали в градовете Коян, Кьонджу и Лос Анджелис, САЩ. Към университета има и две болници по западна медицина и четири по традиционна корейска медицина.

Университетът Чунг-Анг е частен комплексен изследователски университет. Той е първият в Южна Корея, предлагащ университетски курсове по фармация, управление на бизнеса, публична администрация, масови комуникации, реклама и връзки с общественноста, градоустроиство и управление на недвижими имоти, инженерни науки, социология, психология. Кампусът в Ансунг се намира на 80 километра от Сеул и е част от столична община Сеул. В него се изучават специалности като: фотография, драматургия, фармация и мас медии. Този университет е признат за най-добрият в областта на фармацията, културата и  образованието.

Материал на Марин Маринов и Ирина Маринова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top