fbpx
Начало » Бакалавър » Обучението ще бъде по-качествено и ефективно ако бизнесът участва в него, коментират IT консултанти

Обучението ще бъде по-качествено и ефективно ако бизнесът участва в него, коментират IT консултанти

  • netpro
  • 20 ян. 2016
  •  Коментарите са изключени за Обучението ще бъде по-качествено и ефективно ако бизнесът участва в него, коментират IT консултанти
business-handshake

Висшето образование може да бъде по-качествено и ефективно ако бизнесът вземе активно участие в него, това е максимата, която консултантската ИТ компания Balkan Services следва. Повече от 8 години тя участва в образователния процес на редица водещи университети у нас, обогатява практическите знания на студентите и подпомага от една страна тяхната бъдеща реализация, а от друга – нуждата на бизнеса от квалифицирани кадри.

По пътя към осъществяването на тази цел компанията си партнира с някои от най-реномираните университети у нас, сред които Софийския университет, Техническия университет, Американския университет, Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), Лесотехническия университет, където представя реални казуси и развива практическите умения на студентите. От есента на 2015 г. Balkan Services е и партньор в нова магистърска програма, реализирана съвместно с ERP Academy и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), където води цялостен курс по Business Intelligence. В началото на 2016 г. консултанти от компанията гостуваха като лектори и в Софтуерния университет (СофтУни), за да запознаят студентите с BI решенията, ползите от тях и възможностите за развитие в сферата.

„Радвам се, че българска ИТ компания се включва активно в образователния процес на бъдещите специалисти. Вярвам, че студентите трябва да получат шанса да се учат от най-добрите професионалисти, а що се отнася до Business Intelligence, Balkan Services е моята първа асоциация с професионализъм“, сподели Наталия Футекова, основател на ERP Academy и преподавател в УНСС.

„Целта ни е да споделяме най-ценното, което имаме – нашето знание и да запознаваме студентите с успешни практики и възможности, за да ги мотивираме да бъдат по-амбициозни и проактивни по отношение на професионалното си развитие“, това каза Бояна Ликоманова, Ръководител отдел Business Intelligence в Balkan Services. Тя добавя още, че макар компанията да е приела образованието на бъдещите ИТ специалисти като кауза, идеята всъщност идва и от нуждата да бъдат обучение собствени кадри, и че в Balkan Services вече има стартирали младежи, направо от студентската скамейка.

Засиленият интерес към системите за управление на бизнеса, и конкретно към BI  софтуера, се появява в отговор на нуждите на динамично развиващия се пазар. Според специалистите от Balkan Services, у нас има нужда от по-добро разбиране на технологията, както от страна на разработчиците, така и от страна на бизнес потребителите. Важно е да се знае още, че материята е всеобхватна и комбинира знания и умения както от бизнес и икономическа, така и от технологична страна.

За да отговори напълно на очакванията на бизнеса, компанията организира и собствени специализирани курсове, предназначени както за висши мениджъри, така и за анализатори и потребители на BI софтуера. Курсовете могат да бъдат както за непрофесионалисти, така и за напреднали, да са индивидуални, групови или за цели екипи. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top