fbpx
Начало » Бакалавър » Нова база за висше техническо образование в Плевен

Нова база за висше техническо образование в Плевен

  • bobi
  • 05 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Нова база за висше техническо образование в Плевен

Плевен предостави база за развитие на висше техническо образование в града. С решение на Общинския съвет се даряват три сгради на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“, съобщиха от общината.

В базата ще има Иновативен център и общежитие за цивилни студенти с инженерни специалности, свързани с авиацията. Решението бе взето по инициатива на ректора на висшето авиационно училище, бригаден генерал Цвятко Радойски.

Приемът за студенти във Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ тази година е с облекчен прием поради условията на пандемия. Именно затова е въведена платформа за онлайн изпити. Въведената система гарантира самостоятелната работа на кандидатите, автоматична проверка на знанията, оценка и класиране, а изпитът се наблюдава и записва. Предстоят тест и интервюта за оценка на психологическата пригодност на кандидат-курсантите.

Кандидатите за студенти във ВВУ могат да се явят на изпит онлайн, като кандидатстват чрез попълване на документи в приложението на сайта.

Срокковете са удължени до 29 май по 6 авиационни военни специализации за курсанти и по 4 инженерни специалности – за студенти.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top