fbpx
Начало » Бакалавър » Несебър ще има университет… сред най-добрите в света!

Несебър ще има университет… сред най-добрите в света!

  • bobi
  • 08 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Несебър ще има университет… сред най-добрите в света!

Изненадваща новина съобщи от профила си в социалната мрежа, общинският съветник от ОбС – Несебър – Атанас Терзиев. 

Още от следващата година в града на ЮНЕСКО ще се обучават бъдещите успешни мениджърски  кадри в областта на хотелиерското и туризма. Факт, е че през последните години бизнесът по Южното Черноморие сериозно се задъхва от липсата на добре образовани ръководни кадри в туристическия бранш. През 2017 сериозно се заговори за привличане на работници за ключови позиции от трети страни.

Идеята на Атанас Терзиев е, чрез учебното заведение, най-туристическата община в България да се превърне в инкубатор на кадри, а по-този начин да задържи и младите хора в общината.

Той е провел поредица от преговори с ректора на ВУЗ-а: „Висшето училище по мениджмънт“ във Варна. „Дойде време моят труд по привличане на университет в Несебър да се реализира. Правим първите крачки и създаваме нови възможности за младите хора“, е написал Терзиев в профила си във Фейсбук. 

Той съобщава, че вече стартира рекламната кампания и подготовката за прием на студенти във новия филиал на Висшето училище по Мениджмънт в Несебър за учебната 2020 година.

ВУМ-Варна е международно признат водещ университет с обучение изцяло по британски стандарти и с британско качество.

Програмите му по международно хотелиерство и туризъм са сред най-добрите в света (17-то място в света според best-masters.com), а бакалавърската програма по Mениджмънт на кулинарните изкуства е уникална за Източна Европа.

„Това е само началото и една малка част от моето предложение за връзката между образование и бизнес, което ще се реализира за община Несебър“, споделя още на страницата си общинският съветник.

Източник: https://dariknews.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top