fbpx
Начало » Бакалавър » Най-скъпите университети в света за 2021-ва година!

Най-скъпите университети в света за 2021-ва година!

 • bobi
 • 24 ное. 2021
 •  Коментарите са изключени за Най-скъпите университети в света за 2021-ва година!

Качественото образование винаги е било важно, а в момента е от изключително значение в новите променящи дигитални времена. Ето затова е важно да получите най-доброто обучение от добра и реномирана институция. Но чудили ли сте се кои са най-скъпите университети и дали високата цена е релевантна на добро образование? За да ви отговорим на тези въпроси, днес ви представяме топ 8 на най-скъпите университети в света, като сме сложили средната такса, която всяко учебно заведение иска.

 1. Wesleyan University

Wesleyan University е частен университет в Мидълтаун, Кънектикът и е сред най-скъпите университети в света. Създаден е през далечната 1831-ва година като колеж за момчета. Благодарение на граждани от града и редица спонсорства, това е първият университет кръстен на Джон Уесли – бащата на методизма.

Цената му е 65 000 долара на година, като семейства с по-скромни приходи (между 60 000 и 80 000 долара на година) могат да кандидатстват за финансова помощ.

 1. Sarah Lawrence College

Основан през 1926-та година Sarah Lawrence College е международно признат за предоставяне на академични възможности в областта на изкуствата и хуманитарните науки. Много от известните възпитаници са предприемачи.

Цената му е 65 000 долара годишно, но 75% от възпитаниците са със стипендия и може да плащат и по-малко от половината годишна такса. За да бъдеш сред успелите да вземат стипендия трябва да се включваш активно в университетската общност и да си отдаден на образованието.

 1. New York University

Това е най-престижният университет в САЩ и е основан през 1831-ва година. Известен е и като най-скъпият университет в света заради високите си такси, въпреки че се предлага и финансова помощ.

Цената му е 65 850 долара годишно, но се предлагат различни стипендии. Университетът предлага и частни заеми.

 1. Columbia University

Това е най-старият американски университет създаден през далечната 1754-та година. Разположен е на огромната площ от 32 акра земя. Университетът е и първото висше учебно заведение в САЩ, която започва да присъжда магистърски степени.

Цената му е 66 383 долара годишно, но университетът предлага финансова помощ, както и работа в учебното заведение.

 1. Dartmouth College

Създаден през 1769-та година от Елизар Уийлок, университетът е деветото най-старо висше учебно заведение в САЩ. Участва в Ivy League.

Цената му е 67 044 долара годишно, като за семейства, които печелят под 100 000 долара годишно университетът покрива част от стипендията и общите разходи за обучение.

 1. Parsons School of Design

Това е частен колеж за изкуство и дизайн в Долната част на Махнатън в Ню Йорк. Води се едно от най-добрите учебни заведения по изкуства в света.

Цената е 67 266 долара годишно, като правителството предлага част от помощите за студенти, а другите финансови стимули са от частни източници. Като цяло стипендиите са по заслужи – академични или творчески.

 1. Johns Hopkins University

Вторият най-скъп университет в света е изследвателско учебно заведение, разположен в Балтимор. Кръстен е на първия си благодетел – американския търговец и филантроп Джон Хопкинс, който основа университета през 1876-та година.

Цената е 68 852 долара годишно, но университетът предоставя финансова помощ под формата на награди за заслуги. Средната стипендия е 52 000 долара.

 1. Harvey Mudd College

Най-скъпият университет в света. Създаден е през 1955-та година

Цената е 79 539 долара годишно, а годишната финансова помощ е 43 764 долара. Това е съвкупност от безвъзмездни средства, стипендии, заеми и работа-учене.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top