fbpx
Начало » Бакалавър » Най-добрите университети по Hospitality Management в света

Най-добрите университети по Hospitality Management в света

  • netpro
  • 01 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за Най-добрите университети по Hospitality Management в света

Споделянето на информация е двигателят на човешкото развитие, а няма по-подходящо място за това от университета. Хотелиерската индустрия се разраства изключително бързо в последните десетилетия, а това от своя страна увеличава броя на нужните професионалисти и обучени мениджъри. Следващата класация подрежда 10-те най-престижни, световнопризнати университета, които предагат обучение по Hospitality Management и разполагат със страхотна база, преподаватели и студентска мрежа.

1.      Ecole Hôtelière de Lausanne (EHL), Швейцария

 EHL е една от най-старите институции в областта на хотелиерското обучение. Програмата по Hotel Management следва изискванията на индустрията, тъй като университетът има дългогодишна връзка с водещи швейцарски и международни хотелиерски бизнеси. Тези близки взаимоотношения осигуряват на студентите широк спектър от възможности за професионален опит по време на обучението под формата на стажове и след като завършат.

2.       School of Hotel Administration (SHA), САЩ

SHA е колеж на един от най-престижните университети в света, Cornell University. Създаден е по искане на Американската хотелска асоциация с цел да се осигурят квалифицирани професионалисти в хотелиерския сектор. SHA се смята за един от най-добрите университети по hospitality management заради разпознаваемото си име и най-обширните възможности за работа на завършилите. Това го прави основният конкурент на EHL.

2.      Glion Institute of Higher Education, Швейцария

Още една втора позиция заема едно от най-добрите университети по Hosptaity Management в последните години. Той се намира в Монтрьо, Швейцария, сред спокойните планински пейзажи. През 2015г. му е присъдена наградата за най-доър университет в сферата на хотелиерството на годишните награди в Париж. Институтът предлага и МБА програма в Лондон, а от 2016г. има и специализация по  Luxury Brand Management.

3.       Les Roches International School of Hotel Management, Швейцария

Les Roches предлага разнообразни бакалавърски и магистърски програми, които се изикват за персонала на ръководни позиции в хотелската индустрия. Университетът има 4 кампуса, ситуирани в различни части на света, като всеки един от тях работи с местните хотели.

4.      Swiss Hotel Management School (SHMS), Швейцария

SHMS е един от университетите, създаден с цел да създаде мениджъри за разрастващия се туризъм в последните десетилетия. Висшето учебно заведение не само предлага висококачествено обучение, но и кампусите му в Монтрьо и Лейзин са едни от най-добре оборудваните в света.

5.       Hotel school The Hague, Холандия

Този университеет се слави със звездна репутация сред курсовете по Hospitality Management. Основан е с цел да бъде в помощ на нуждите на хотелския и кетъринг сектор в Холандия. За кратко време се превръща във водещ университет в тези среди. Завършилите заемат различни мениджърски позиции в хотели от цял свят.

 

6.      The School of Hospitality Business, САЩ

The School of Hospitality Management е част от известния  Michigan State University, основан през 1927г., за да създаде лидери за хотелската индустрия. Смятан е за един от първите университети по Hospitality Management. 

7.      Hotel School Vatel, Франция

Hotel School Vatel е сравнително нов университет сред конкурентите му. Но висшето учебно заведение вече има над 31 клона из целия свят и около 7000 студенти, които завършват всяка година и започват работа веднага. Методите на преподаване поставят студентите в ролята на мениджъри.

8.      Oxford Brookes University (OBU), Великобритания

Oxford School of Hospitality Management е водещият университет в областта на hospitality management във Великобритания. Той е част от Oxford Brookes University (OBU). Студентите имат възможността да получат опит в хотелската индустрия, който ще им бъде полезен в бъдещата им кариера на мениджъри. Униврситетът предлага стотици курсове, които са оценени високо и затова Oxford School of Hospitality Management заема място в нашата класация. 

9.      César Ritz Colleges, Швейцария

Отново Швейцария – това е една от най-известните дестинации за туристи и следователно най-доброто място за изучаване на хотелиерството.

César Ritz предлагат висококачествено обучение в сферата на  Hospitality Management от над 35 години. За този период много студенти са преминали през програмите и вече прилагат наученото в истинския свят. 

10.  Ecole Hôtelière de Genève, Швейцария

Завършваме с още един университет в Швейцария. Основан през 1914г., Ecole Hôtelière de Genève се фокусира върху висококачественото частно обучение. От основаването му университетът е създал компетентни професионалисти в сферата на хотелиерството.

Ако планирате да следвате Hospitality Management, вече знаете към кои престижни университети да се обърнете.

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top