fbpx
Начало » Бакалавър » Над 150 младежи от РС Македония участваха в кампания за популяризиране на българското висше образование

Над 150 младежи от РС Македония участваха в кампания за популяризиране на българското висше образование

  • bobi
  • 06 апр. 2022
  •  Коментарите са изключени за Над 150 младежи от РС Македония участваха в кампания за популяризиране на българското висше образование

Над 150 младежи, техни учители и родители от Република Северна Македония участваха в срещи с експерти от Министерство на образованието и науката (МОН) в рамките на информационна компания за популяризиране на българското висше образование в страната. Това съобщи пресцентърът на МОН.

Преди новата академична 2022/2023 година младежите бяха запознати с възможностите да бъдат приети в български университети, като кандидати с български произход или като граждани на Република Северна Македония.

Срещите в Скопие и Битоля преминаха при голям интерес от страна на кандидатите.

Включиха се и представители на българските неделни училища, както и дипломати. Те питаха най-често за необходимите документи за кандидатстване, за общообразователния тест по български език, за литературата и историята на България, и за местата за прием по определени специалности, отбелязват от МОН.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top