fbpx
Начало » Бакалавър » Над половината студенти искат да отложат ученето

Над половината студенти искат да отложат ученето

  • bobi
  • 08 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Над половината студенти искат да отложат ученето

QS Quacquarelli Symonds е един от световните лидери за анализ на висшето образование. Компанията е автор на прочутата класация QS World University Rankings. Благодарение на нея можем да проследим развитието на университетите, както и класацията им в световната образователна ранглиста. Често, когато видите една класация, е именно на QS World University Ranking.

Новините идват от тях с ново международно проучане. Този път сред близо 15 хиляди младежи, които се интересуват да учат в чуждестранен университет. Изводът е, близо 63% от анкетираните планират да отложат ученето през тази година и да го оставят за следващата. 11% напълно са се отказали.

Това дава ясен сигнал, че университетите в Европа, които разчитат на международни студенти, трябва спешно да коригират плановете си. Наскоро ви информирахме, че редица университети смъкват таксите си за обучение, като някои от образователните институции намаляват с цели 50% сумата.

Добрата новина, е че 90% от анкетираните виждат все пак бъдещето си в чужбина и не са се отказали официално. Това означава, че всичко е в ръцете на университетите. Тяхната цел е международните студенти да изявят желание да учат още от тази година и да се върнат към нормалния начин на живот.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top