fbpx
Начало » Бакалавър » МУ-София дава по 3000 лв. за публикации на млади учени

МУ-София дава по 3000 лв. за публикации на млади учени

  • bobi
  • 20 май 2021
  •  Коментарите са изключени за МУ-София дава по 3000 лв. за публикации на млади учени

До 3000 лв. за публикация в реферирано издание ще получи от Медицински университет-София всеки негов докторант преди защита или асистент в конкурс за главен асистент. Това съобщават от висшето училище.

„За нас е от изключително значение да създадем максимално добри условия за развитието на младите кадри в МУ-София. Тъй като публикациите, необходими за кариерното им израстване, най-често са платени, университетът реши да свали финансовата тежест от раменете на младите учени“, посочва  ректорът на МУ-София акад. Лъчезар Трайков.

Помощта в размер на до 3000 лв. се отпуска за една публикация на автор. Финансирането става едновременно за всяка една от категориите като заявителят трябва да е първи автор и в статията  да е посочен  Медицински университет-София като негова месторабота. Списанието, в което ще се публикува статията, трябва да е с импакт фактор по глобалната платформа за цитирания на публикации в областта на науката и изследователската дейност Journal Citation Reports .

Процедурата за финансирането на докторантите се реализира приоритетно в рамките на собствените бюджети на съответните факултети за съответната бюджетна година, в рамките на самостоятелния бюджет на МУ-София.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top