fbpx
Начало » Бакалавър » Можете ли да издържите въпросите на университета Оксфорд?

Можете ли да издържите въпросите на университета Оксфорд?

  • bobi
  • 13 дек. 2019
  •  Коментарите са изключени за Можете ли да издържите въпросите на университета Оксфорд?

Университетът Оксфорд пусна официално някои от въпросите, които задават на интервютата за влизане в него. Идеята е да помогнат на бъдещите студенти да се ориентират какво ги очаква, за да си осигурят място в престижната институция.

Сред списъка с въпросите е „Войната и политиката – до колко си приличат и различават?“, както и „Как мозъкът успява да разпознава лицата на хората и какви импулси ни изпраща?“

Към момента и през следващата седмица много кандидати си пробват късмета в Оксфорд. Те имат най-малко две интервюта, като част от приемането в учебното заведение. Затова Оксфорд се опитва да мотивира студентите и да ги посъветва как точно да се представят при интервютата.

Студентите, които искат да учат филологии, биват разпитвани защо трябва да се учат езики като италиански и френски, като в цял свят доминиращия език е английски.

Що се отнася до студенти, които искат да учат някоя инженерна наука, биват помолени да скицират физическите процеси, като ритане на топка, например.

Д-р Саманта Хан, отговаряща за приемането на студентите, сподели: „Отлично знаем, че хората имат изградени мисли по отношение на интервютата в Оксфорд. Затова нашата задача е всичко да бъде прозрачно и да извадим максимално много информация на бъдещите студенти. Искаме да ги улесним!“, каза Хан и продължава: „Това, че един бъдещ студент има идея какво ще го очаква, ще го накара да се подготви по-добре и да изчезне притеснението.“

Доктор Матя Уилямс от Jesus College също се включи в анализ по въпрос с политиката и войната. Той се опитва също да помогне на студентите и да анализира какви са приликите и разликите между войната и политиката.

„В общото използване на думата „политика“, тя може да включва и война. Може и да не включва, реално погледнато. Въпрос на възгледи. Идеята на този въпрос, според мен, е да мислят учениците извън рамките, да интерпретират и двете думи какво е в тяхното съзнание и най-вече – да мислят как да избегнат конфликти. Имайте предвид, че думата „война“ не винаги означава насилие. Понякога означава кибервойна или финансово пиратство. Политиката също може да има различни аспекти. Нека не бъдем първосигнални. Както казах – мислете извън рамката.“

По другият въпрос за мозъка взе отношение Ник Йонг от University College.

„Разпознаването на лицето е умение, което е много полезно. Приемаме го за даденост. Въпросът е да анализираме процеса. Да видим всички лица ли разпознаваме, при какви ситуации го правим, да експериментираме. Цялата идея е да стигнем по-далече в разпознаването на мозъка. Всичко се прави по тази причина.“

Какви са другите въпроси, силно се надяваме Оксфорд да ги предостави след интервютата публично. А до тогава – успех на кандидат-студентите!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top