fbpx
Начало » Бакалавър » Варненският медицински университет ще открие филиал във Велико Търново

Варненският медицински университет ще открие филиал във Велико Търново

  • netpro
  • 29 юни 2015
  •  Коментарите са изключени за Варненският медицински университет ще открие филиал във Велико Търново
veliko tarnovo

Правителството предлага на Народното събрание да приеме решение за откриване във Велико Търново на филиал на Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна. Предвижда се в него да се провежда обучение в бакалавърска степен по две специалности – Медицинска сестра и акушерка.

Определеният капацитет за обучение е от 80 студенти за всяка от специалностите, за които към настоящия момент МУ „Проф. д-р П. Стоянов“, има действаща програмна акредитация.

Откриването на филиала е по предложение на ръководството на висшето училище въз основа на положителна оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация. Осигурена е материално-техническа база, както и бази за учебно-практическо обучение в лечебни заведения на територията на Община Велико Търново.

С откриването на факултета ще се създадат възможности за подготовка на висококвалифицирани медицински кадри за системата на здравеопазването както в региона, така и в страната. Целта е да се преодолее недостигът и да се удовлетвори увеличеното търсене на медицински кадри.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top