fbpx
Начало » Бакалавър » Медицинският университет в Плевен дипломира 47 магистър-фармацевти

Медицинският университет в Плевен дипломира 47 магистър-фармацевти

  • bobi
  • 01 мар. 2024
  •  Коментарите са изключени за Медицинският университет в Плевен дипломира 47 магистър-фармацевти

Медицинският университет в Плевен дипломира днес 47 магистър-фармацевти от третия випуск на Факултет „Фармация“. Тържествената церемония се състоя в зала „Магнум“.

В приветствието си към абсолвентите ректорът проф. д-р Добромир Димитров подчерта, че те получават своите дипломи в годината, в която Медицинският университет празнува своята 50-годишнина.

„Мисията на лекарите и фармацевтите ще бъде винаги да поставяме човешкото здраве над всичко. Не забравяйте, че най-висшата форма на знание е добротата – добрият човек е и добър професионалист, бъдете добри хора. Следвайте принципите на хуманност, уважавайте себе си, колегите си и пациентите си. Фармацевтът, както и лекарят, не спира да учи цял живот – стремете се към усъвършенстване, не спирайте да се развивате, винаги търсете новостите“, подчерта в пожеланието си към младите фармацевти проф. д-р Димитров.

Сред гостите на церемонията бе заместник-министърът на здравеопазването д-р Петко Стефановски, който е и възпитаник на Медицинския университет. В обръщението към дипломантите от името на здравния министър проф. Хинко Хинков той подчерта, че „годините в университета са една пълноценна инвестиция във вашето бъдеще и ще отворят много възможности за вашето кариерно развитие“.

„За младите ни колеги, които днес напускат студентската скамейка, предстои едно не по-малко вълнуващо и предизвикателно пътуване в професията – в аптеката, в производството на лекарствени продукти, клинични изпитвания, в регулацията и други поприща“, каза в поздравлението си към дипломантите председателят на Българския фармацевтичен съюз маг.-фарм. Димитър Маринов.

„Бъдете професионалисти, бъдете отговорни, бъдете преди всичко хора, уважавайте пациентите си и всички медицински специалисти, с които ще работите“, допълни той.

След полагането на тържествената клетва магистър-фармацевтите получиха своите дипломи от проф. д-р Димитров. Освен плакети „Отличник“ и луксозни дипломи, абсолвентите с отличен успех получиха грамоти от Българския фармацевтичен съюз и освобождаване от членски внос за една година.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top