fbpx
Начало » Бакалавър » Как университетът ни подготвя за бъдеща работа?

Как университетът ни подготвя за бъдеща работа?

Често чуваме бизнес лидери и аналитици да изразяват съжаление относно разликата между това, което студентите учат във висшите учебни заведения, и това, което се очаква да притежават като знания, за да стартират работа.

 

В епоха на непредсказуеми промени и непрекъснато развитие на пазара на труда е трудно да се оспори факта, че традиционните знания, придобити по време на университетска степен, са все още актуални. Дипломата от University of New York in Prague е ценна, тъй като професорите прекарват повече време в преподаване на критични и меки умения. В скорошен анализ на ексклузивните данни на LinkedIn, изследователският екип на компанията определи уменията, от които работодателите по целия свят се нуждаят най-много през 2019 г. Нарастващото въздействие на изкуствения интелект обяснява нарастващото значение на меките умения, с ясно предимство за кандидатите, които могат да изпълняват задачи, които компютрите не могат.

Меките умения, които работодателите са търсили най-много през 2019 г.

Креативност

Хората често имат погрешно схващане, че творчеството е нещо строго запазено за художниците, но науката и политиката изискват креативност за решаване на проблеми, когато старите решения вече не работят. Креативността е умственият капацитет да генерирате нови и полезни идеи, поради което тя е от съществено значение във всички сфери, от бизнес администрацията до международните отношения. Студентите и преподавателите на UNYP произхождат от различни професионални и културни среди, създавайки общност, която насърчава творчеството и предлага редица перспективи.

Убеждаване

След завършването си може да станете бранд мениджър и да работите в маркетинг сферата, или да се присъедините към отдел продажби на голяма корпорация или дори да стартирате  startup. Всички тези сценарии изискват изключителни умения за убеждаване – в крайна сметка наличието на страхотен продукт или концепция не означава нищо, ако не можете да убедите целевия си пазар да го купи! Всички програми на UNYP предлагат избираеми курсове, в които студентите могат да вземат различни междудисциплинарни часове, като Intro to Communications или Social Psychology, за да научат различни комуникационни техники и да овладеят изкуството на убеждаването.

Сътрудничество

Всяка компания предпочита да работи с екипни играчи. Дори ако решите да работите на свободна практика, ще трябва често да го правите с групи хора, ако не и всеки ден. По-важното през 2019г. е, че трябва да имате опит в работата в мултикултурна среда. За щастие UNYP покрива и този аспект за вас. От първия ден нашите студенти ще учат и ще живеят в международна общност с учени и студенти от над 60 страни. Всичките ни програми имат практически групови задания, а преподавателите използват активни стратегии за обучение, които изискват всички студенти да участват.

Приспособимост

Все по-голям брой работодатели виждат гъвкавостта като ключово умение за работа. Работното място се променя през последното десетилетие и се очаква служителите бързо да променят фокуса си от един приоритет на друг. Излизането от зоната на комфорт и обучението в чужбина или избора да придобиете степен на чужд език веднага показва вашата адаптивност на бъдещите работодатели.

Управление на време

Да овладеете процеса на управление на времето през студентските години ще ви служи до края на професионалния ви живот. Участие в един от студентските клубове,членуване в Студентския съвет на UNYP, доброволческо участие в проекта TEDxUNYP или присъединяване  към спортния екип на Blazers – всичко това спомага да се научите да използвате максимално ефективно времето си за постигане на академичен успех. И не забравяйте, че извънкласните дейности винаги изглеждат добре във вашата автобиография!

 

Източник снимка и текст: https://www.unyp.cz/news/how-can-your-university-prepare-you-future-employment

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top