fbpx
Начало » Бакалавър » Как се отразяват противоепидемичните мерки на студентите в Плевен

Как се отразяват противоепидемичните мерки на студентите в Плевен

  • bobi
  • 16 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за Как се отразяват противоепидемичните мерки на студентите в Плевен

В Плевен пристигнаха над 200 чуждестранни студенти на Медицинския университет, новоприети за академичната 2020/2021 година. МУ е известен като първото висше училище в страната, което през 1997 г. въведе обучение по медицина изцяло на английски език. До момента са дипломирани 17 випуска лекари чуждестранни граждани, намерили успешна професионална реализация в цял свят – САЩ, Европа, Азия и Австралия.

В англоезичен курс по Медицина в университета се обучават над 1000 чуждестранни студенти от 45 държави. Новоприетите са над 200 от 24 държави, сред които Италия, Индия, Германия, Великобритания, Турция, Гърция.

Тази година, предвид пандемичната обстановка и ограничителните мерки, събитията, свързани с тяхното посрещане, се проведоха онлайн – виртуална обиколка на Медицинския университет, на библиотеката, онлайн информационни събития за опознаване на административните звена на висшето училище, за правата и задълженията им като чуждестранни граждани. Чуждестранните студенти се включиха в онлайн курс по български език в рамките на една седмица преди старта на учебната година. От Центъра за чуждестранни студенти бяха организирани виртуални опознавателни игри с видеоизпълнения от студентите, най-атрактивните от които бяха наградени.

„Най-чувствителната тема е за практическите обучения. Решихме да са две седмици присъствено и две дистанционно. Ситуацията е динамична, винаги сме готови да вземем решение… Организирахме ваксинация на нашите преподаватели. Процентът ваксинирани е около 30 на сто. В процес на договаряне с РЗИ сме да започнем ваксинация и на нашите студенти. Повечето от тях предпочитат присъствената форма на обучение. Всичко трябва да е премерено и обмислено, а не за сметка на общественото здраве“, каза в предаването „12+3“ ректорът на МУ проф. д-р Славчо Томов.

Продължава кандидатстудентската кампания за прием за новата академична година. Формата на кампанията е електронна.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top