fbpx
Начало » Бакалавър » Как водещите университети в САЩ приемат студентите си

Как водещите университети в САЩ приемат студентите си

  • netpro
  • 27 ное. 2015
  •  Коментарите са изключени за Как водещите университети в САЩ приемат студентите си
USA-large

Бивш служител на университета “Корнел“ в САЩ разкри повече информация за това как престижните университети взимат решение за това кого да допуснат в своите редици.

Ето и разказът на Нелсън Уреня пред изданието Business Insider:

След като кандидат-студентите подадат своите документи в общата онлайн платформа, няколко души от отдел “Прием“ трябва да ги разгледат. Първият проверител има задачата внимателно да прегледа информацията и да я представи в съкратен вариант на не повече от две страници. В края на първата страница има секция с три възможни препоръки: прием, отхвърляне или условен прием. Предполага се, че целият процес трябва да отнема не повече от 15 минути.

Точно така, само 15 минути са нужни, за да се прегледат документите, които кандидат-студентите често събират с години.

След това, така изготвеният файл се предава на втория проверител, заедно с първоначалния пакет документи за кандидатстване ( които обикновено включват резултати от изпити, три препоръки от преподаватели и списък с награди от извънкласни дейности).Предполага се, че вторият проверител също трябва да отдели не повече от 15 минути на този процес. Той или тя също така вероятно е експерт по определената, предпочитана от студента специалност. Тук отново трябва да бъде дадена препоръка: прием, отхвърляне или условен прием.

След това, всички декани и ректорът се събират на заседание, за да прегледат информацията. Когато първият и вторият проверител са дали еднакво мнение, комисията обикновено се съобразява с него и взима окончателното решение.

Ако има несъгласие обаче, както често се случва, комисията води подробна дискусия, за да вземе решение.

Източник: Novinite.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top