fbpx
Начало » Бакалавър » Дни на италианското образование 14-15.10

Дни на италианското образование 14-15.10

Италия претендира да е една от най-красивите страни в света! Тя привлича милиони туристи и над 70 000 студенти от цял свят! Тъй като все повече университети въвеждат програми на английски език, страната на ботуша се нарежда сред десетте най-предпочитани дестинации за обучение  в чужбина!

Това е поводът за шеста поредна година изложението „Дни на италианското образование“ да покани представители на едни от най-добрите учебни заведения в Италия, за да запознаят българската публика с предимствата на своето обучение. Събитието ще се проведе в следния график:

  • 14 октомври в СТЦ „ Интерпред“, София
  • 15 октомри в хотел „Голдън тюлип“, Варна.

Предварителна регистрация можете да направите ТУК.

Специални гости на форума са: Politecnico di Milano –  безспорният лидер в обучението по архитектура и инженерни науки в Европа; Universita Cattolica del Sacro Cuore, завършен от бившия председател на Еврокомисията – Романо Проди; университетът на Венеция – Ca’Foscari, известен като първото бизнес училище в Италия и второто в Европа.

На изложението пристигат и едни от най-престижните модни академии в Италия – Istituto Europeo di Design, NABA и Domus Academy, които се славят със стажове при дизайнери като Versace, Armani, Roberto Cavalli и индустриални гиганти като: Ferrari, Mercedes, Audi, Cartier, Bayer, Panasonic, Canon и др.

Институциите за висше образование в Италия имат забележителни традиции, но разработват програмите си в тясно сътрудничество с бизнеса и индустрията, така че да създадат директна предпоставка за резлизация на своите възпитаници. Таксите за обучение се определят на базата на семейните доходи. Те варират между EUR 900 и EUR 3500 в държавните университети, като повечето български студенти заплащат минималната сума от около 1000 евро. Държавата също осигурява възможности за допълнителна финансова помощ и стипендии, които могат да покрият не само таксата за обучение, но и част от разходите за настаняване и издръжка.

„Дни на италианското образование“ има съпътстваща програма от презентации на участниците в събитието. Всички посетители ще участват в томбола за два двупосочни билета до Рим, осигурени с любезната подкрепа на Alitalia, а Италианска търговска камара ще награди двама със стипендия за обучение в Италия.

Заповядайте на 14 октомври в СТЦ  „ Интерпред“, София и на 15 октомри в х-л „Голдън тюлип“, Варна!

Входът за събитието е свободен с предварителна регистрация ТУК.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top