fbpx
Начало » Бакалавър » За 14-ти пореден път се организира единственото изложение за висше образование в Италия – Study in Italy 2023

За 14-ти пореден път се организира единственото изложение за висше образование в Италия – Study in Italy 2023

 • bobi
 • 12 окт. 2023
 •  Коментарите са изключени за За 14-ти пореден път се организира единственото изложение за висше образование в Италия – Study in Italy 2023

Елате на 14 октомври 2023 г. (събота) в СТЦ Интерпред, София, където ще се срещнете представители на едни от най-добрите италиански учебни заведения.

Искам да уча висше в Италия, но… имам въпроси!“. Това си казват повечето кандидат-студенти, желаещи да продължат образованието си в чужбина. Разбира се, това е голяма стъпка, а неизвестните са десетки: Къде? Каква специалност? Колко струва? И още много… Отговори на тези и всички други въпроси ще получите по време на изложението Study in Italy 2023.

В събитието ще се включат представители на някои от най-добрите учебни заведения от Апенините, а консултанти ще ви ориентират и съветват за бъдещите начинания. В рамките на изложението, посветено на образованието в Италия, ще научите повече за:

 • италианската образователна система;
 • специалностите на английски и италиански език;
 • условията за прием и подготовката за кандидатстване;
 • възможностите за стипендии и финансиране на обучението;
 • условията на обучение и студентският живот в Италия;

РЕГИСТРАЦИЯТА Е БЕЗПЛАТНА!

Основен партньор на събитието е „Конфиндустрия България“ – сдружение, включващо 250 предприятия. Присъстващите ще могат да се запознаят и с кариерните възможности за развитие в италиански компании след завършване.

Всички регистрирали се за събитието ще имат възможността да участват в томбола за 2 двупосочни билета до Рим, осигурени от aвиокомпания ITA Airways!

Какво е да учиш висше в Италия?

Италия е страна с невероятен чар, страхотен климат и най-вече – с традиции в сферата на образованието. Само този, който на живо не е почувствал тази страна, не знае какво представлява тя. С няколко думи може да се опише като държава с богата история, страхотна архитектура, вкусна храна и приятни хора. И най-важното е, че италианската култура и разбирания за живота са много близки до нашите. Така един българин се адаптира много по-бързо и живее по-добре, отколкото в другите държави в Западна Европа.

Възможностите за бакалавърски и магистърски програми за международни студенти вече включват огромна гама – от дизайн и мода, минавайки през икономика, маркетинг и бизнес, простирайки се чак до специалности като медицина и архитектура.

Нека не забравяме и нивото на академична подготовка. „Ботушът“ е известен с първите висши учебни заведения в Европа – Болонският университет и този в Падуа са първите академични институции на Стария континент. Интересът към държавата като образователна дестинация нарасна още повече, когато се отвориха и повече възможности за специалности на английски език.

Ами таксите? Има ли и стипендии?

Италия е сред най-социалните дестинации за висше образование в Европа. Държавата изповядва политика, според която всеки има право на достъп до качествено образование. Затова и таксите за обучение, особено в държавните университети, са от най-приемливите в Европа. Те се определят според доходите на семейството от предходната година, като варират от 800 до 5000 евро на година. В частните учебни заведения системата за определяне на таксата е същата, макар цифрите да са по-големи.

Стипендии има! Те са на база постиженията на студентите, но всеки университет има различна система. Освен академичните, има и регионални грантове, дори и за частните учебни заведения. Така поне около 60-70% от обучаващите се имат възможност да се освободят от таксата си за обучение или да я намалят.

Програма и участници

Study in Italy 2023 ще се проведе в СТЦ Интерпред. От 10:00 до 18:00 часа, в основната изложбена зала ще имате възможност да посетите щандовете на университетите участници, за да разговаряте лично с представител и да получите информационни материали. Програмата на изложението включва и индивидуални презентации на учебните заведения, които ще се провеждат паралелно в отделна зала.

Най-важното – СЪБИТИЕТО Е БЕЗПЛАТНО! Всичко, което е необходимо да направите, за да се включите, е да направите предварителна регистрация ТУК.

Списъкът с участници включва едни от най-добрите държавни и частни учебни заведения в Италия:

 • Politecnico di Milano – лидер в обучението по архитектура и инженерни науки в Европа;
 • Universita Cattolica del Sacro Cuore, завършен от бившия председател на Еврокомисията – Романо Проди;
 • Университетът на Венеция – Ca’Foscari, известен като първото бизнес училище в Италия и второто в Европа;
 • IULM University, Milano– единственият италиански университет, специализиран в областта на комуникациите и чуждите езици;
 • Две от водещите академии за мода, дизайн и визуални комуникации в Италия – Istituto Europeo di Design и Nuova Academia di Belle Arti (NABA);
 • Американският частен университет John Cabotв Рим;
 • University of Padova – най-старият университет след Болонския, основан през далечната 1222 г.
 • The Аmerican University of Rome комбинира модерните практики на висшето образование в САЩ, съчетани с европейската и италианска класическа традиция на хуманитарните и либералните науки;
 • Гост на изложението е и центърът за езиково обучение LinguaViva,който организира курсове за изпитите по: архитектура, медицина, дизайн, инженерни науки в Италия.

Разгледайте детайлно всички участници на сайта на събитието.

Сега мечтата за висше образование в чужбина е на един клик разстояние!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top