fbpx
Начало » Бакалавър » Затварят колеж на 150 години в Сан Франциско заради коронавируса

Затварят колеж на 150 години в Сан Франциско заради коронавируса

  • bobi
  • 07 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Затварят колеж на 150 години в Сан Франциско заради коронавируса

Художественият институт в Сан Франциско няма да приема студенти за есенния семестър след 150 години преподаване и занятия. Колежът обяви официално информацията преди дни – да спре занятия след пролетния семестър. Студентите, които завършват тази година, ще получат своите дипломи, но преподавателите са предупредени да си търсят нова работа и че ще има масово съкращения.

По информация на New York Times президентът на колежа – Гордън Нокс – взел трудно решението, но причината, която посочил, е финансовите затруднения, които изпитвали. Много училища по изкуства често имат финансови проблеми, но колежът вече не може да издържи на тях с идването на коронавируса и отлива на учащи.

Преди коронавируса колежът в Сан Франциско е направил план за спасение, като идеята е била за сливане с местен университет. С идването на пандемията, финансовите трудности и затварянето на райони положението се влошава и за съжаление колежът няма да може да се спаси. Дългът на художественият институт е на стойност 19 милиона долара, но, за съжаление, в момента няма приходи по време на здравната криза.

Надежда за продължаване на работата и запазване на историята на колежа все още има, но тя е минимална. Според Гордън Нокс все още може да се направи стратегическо партньорство, но реализмът показвал, че по време на пандемия възможностите са минимални.

В статията на Ню Йорк Таймс се обръща внимание и на притеснените студенти, които ще трябва да напуснат общежитията и да потърсят мястото си в друга институция. Въпросът е дали с намаляването на бройките ще има места за всички желаещи да продължат обучението си.

Колежът в Сан Франциско не е единствената образователна институция, която ще затвори. Както казахме по-рано в статията, много художествени колежи, училища и университети са изправени пред фалит. Само преди месец колежът по изкуствата Watkins реши, че единственият вариант за тяхното спасение е, като се слеят с Belmont University, които са водят за про християнска институция. Това накара много преподаватели и студенти да изпитват притеснения как ще протича преподаването им оттук нататък, поради опасения от липса на свобода на словото.

При всички случаи тези два казуса с колежите са ясен показател, че образованието, дори в силна икономика, като американската, има сериозни поводи за притеснение. И нека не забравяме, че образованието по време на криза е най-важният двигател за икономически напредък!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top