fbpx
Начало » Бакалавър » Държавната администрация предлага стаж на студенти от български и чужди ВУЗ-ове

Държавната администрация предлага стаж на студенти от български и чужди ВУЗ-ове

  • bobi
  • 22 мар. 2024
  •  Коментарите са изключени за Държавната администрация предлага стаж на студенти от български и чужди ВУЗ-ове

Студентите от български и чуждестранни университети могат да проведат пълноценен летен стаж във всички структури на държавната администрация в цялата страна, в рамките на Програмата за студентски стажове в администрацията, управлявана и координирана от Министерския съвет.

Кандидатстването е онлайн, стартира на 23 март и продължава до 9 май 2024 г.

Избирайки стаж по програмата, студентите получават възможност да се запознаят с устройството и функциите на българската държавна администрация, да придобият практически опит и нови професионални умения, да прецизират личните си планове за кариерно развитие. Близо 500 са вече отворените позиции за студентски стажове от структурите на администрацията.

Всички позиции за стаж се публикуват на специализирания модул на Портала за работа в държавната администрация – https://jobs.government.bg/PJobs/. За да се гарантират оптимални възможности за избор на студентите, обявите са селектирани по област на висше образование, а не по професионално направление.

Минималната и максималната продължителност на стажовете е от 5 до 20 работни дни, което позволява на студентите да осъществят повече стажове, без да нарушават учебния си процес.

Публикуването на обявите, първоначалният подбор на кандидатите и класирането се осъществяват изцяло онлайн на портала. Провеждането на интервютата и на самите стажове може да бъде както присъствено, така и дистанционно. Стажовете продължават да са неплатени.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top