fbpx
Начало » Бакалавър » Да отскочим до Американския: Ден на отворени врати в АУБ запознава бъдещи студенти с ученето и живота на кампуса

Да отскочим до Американския: Ден на отворени врати в АУБ запознава бъдещи студенти с ученето и живота на кампуса

  • Lyubina Panayotova
  • 05 февр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Да отскочим до Американския: Ден на отворени врати в АУБ запознава бъдещи студенти с ученето и живота на кампуса

На 8-ми февруари бъдещите студенти могат да посетят кампуса на университета и да се запознаят с условията за кандидатстване

Два пъти в годината кампусът на Американският университет в България (АУБ) е оживен по различен начин: изпълнен с любопитни ученици и техните родители. Такъв ден, известен по традиция като Open House (Ден на отворените врати), предстои на 8 февруари, събота. Това е отлична възможност за кандидат-студенти и техните родители да разгледа базата на висшето училище и да се запознаят отблизо с американската система на обучение liberal arts. Преподавателите споделят, че университетът е прекрасно място и че е такова именно заради хората, заради студентите, които дават живот и облик на кампуса.

 

Програмата

На 8 февруари посетителите ще могат да се потопят в уникалната атмосфера на АУБ и лично да почувстват пулса на живота в кампуса. Специален гост ще бъде спортният журналист Флорина Иванова, която наскоро беше класирана в топ 15 на най-добрите млади репортери в света. Тя е възпитаник на АУБ, а в момента е едно от лицата на bTV. Денят на отворените врати започва  в 9:00 часа сутринта в съботния ден с регистрация в Студентския център „Америка за България“. До обяд гостите ще видят презентации, от които ще научат най-важното за университета. Денят ще продължи с тур, на който посетителите ще могат да разгледат условията за обучение, културни дейности, спорт и живот в кампуса.

В следобедните часове седем преподаватели от АУБ, идващи от четири държави, ще представят своите дисциплини по време на лекциите в Академичен център „Балкански“. Лекциите ще се водят на английски език, който е и работният език в учебното заведение, а темите са от областите философия, психология, политически науки, бизнес, маркетинг, медии и масови комуникации. Междувременно ще се проведе и информационна среща за родители, както и уъркшопи на студентски клубове. Всички желаещи могат да се запишат и за индивидуална среща със служители от отдел „Прием на студенти“ през целия ден.

 

Желаещите да се запознаят отблизо с Американския университет в България трябва да се регистрират онлайн тук или чрез събитието AUBG Open House  във Фейсбук страницата на университета.

 

Гаранция за успех

АУБ е основан през 1991 г. по инициатива на българското и американското правителство. За кратката си история се утвърждава като уважавана институция не само в България, но и в цяла Европа. Обучението тук се осъществява изцяло на английски език. По традиция висшето училище заема първите места в рейтинговата система на българското Министерство на образованието: неговите възпитаници са сред най-добре реализиралите се. 99,8% от завършилите АУБ биват наети на работа непосредствено след дипломирането или продължават образованието си в по-висока академична степен.

У нас АУБ е уникален по много показатели, но на първо място по това, че се основава изцяло на американската система на обучение liberal arts. Тя предоставя възможност на студентите да изучават две специалности едновременно (над 60% от тях се възползват от тази възможност) или една специалност и една подспециалност. Системата се е доказала като работещ модел, който улеснява студентите в търсенето на най-подходящия за техните качества и цели кариерен избор. Основните специалности са „Бизнес администрация“, „Европеистика“, „Журналистика и масови комуникации“, „Икономика“, „Информационни системи“, „История и цивилизации“, „Компютърни науки“, „Литература“, „Математика“, „Политически науки и международни отношения“, „Психология“, „Физика“. В АУБ съществува и възможност за интердисциплинарно обучение по индивидуална програма.

 

Международна диплома и интернационална среда

Университетът е акредитиран както в България, така и в САЩ, което означава, че дипломата от АУБ е призната в цял свят. Международното признание и отличната реализация на възпитаниците правят АУБ желано място за обучение за студенти от над 40 държави. Преподаватели, завършили някои от най-престижните университети в света като Харвард и Оксфорд, споделят знанията и опит със студентите, които се обучават в малки класове и се радват на персонално внимание. Вдъхновяващата учебна и извънучебна среда, съжителството със студенти от 5 континента в най-модерният университетски комплекс на Балканите и възможностите за студентска мобилност в Европа и САЩ правят АУБ невероятно място. Многофункционална спортна зала, театър-аудиториум, места за хранене, кафе с панорамна тераса, книжарница и офиси на студентски клубове ще впечатлят посетителите на студентския център „Америка за България” в Благоевград само на 55 мин. път от София. Библиотеката на АУБ е най-богатата англоезична университетска библиотека в Югоизточна Европа.

 

Стипендии и финансова подкрепа

Развивайки устойчиво връзки с бизнеса както и силна политика на дарителство, АУБ всяка година предоставя милиони щатски долари за стипендии и финансово подпомагане на отличилите се студенти. Голям процент от новоприетите български граждани получават стипендии за показани високи академични резултати. Много от първокурсниците имат достъп до финансова подкрепа от университета. АУБ разполага и с фонд за стипендии „Анна Чапрашикова”. Той подпомага възпитаници на висшето училище да продължат образованието си в магистърски или докторски програми в 20 от най-добрите  университети в САЩ, сред които Харвард, Йейл, Станфорд, Принстън и др.

Няколко хиляди възпитаниците на АУБ вече заемат ръководни постове в международни компании, развиват успешно частно предприемачество или продължават обучението си в престижни университети в цял свят. Сред техните работодатели се открояват световни гиганти като Microsoft и CNN и престижни институции като БНБ, ООН, Световната банка и Министерският съвет на Република България.

 

През последните години интересът към отворените дни на АУБ нараства непрекъснато – предишното събитие от този формат през ноември миналата година беше посетено от близо 450 ученици и родители.

БЕЗПЛАТНА РЕГИСТРАЦИЯ!

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top