fbpx
Начало » Бакалавър » В Плевен приемат студенти по нова специалност – инженери по телемедицина

В Плевен приемат студенти по нова специалност – инженери по телемедицина

  • myotova
  • 10 авг. 2022
  •  Коментарите са изключени за В Плевен приемат студенти по нова специалност – инженери по телемедицина

Продължава приемът на студенти по държавна поръчка за обучение в новата хибридна специалност Телемедицина, разработена съвместно от Медицински университет -Плевен и Висшето училище по телекомуникации и пощи. Иновативният образователен продукт се предлага за първи път през новата учебна 2022/2023 г. и отговаря на световните предизвикателства за дигитализация и роботизация в медицината.

Обучените специалисти ще се дипломират като инженери по телемедицина – една от професиите на бъдещето. С високата си квалификация те ще се реализират в областта на управлението и поддръжката на интелигентни и роботизирани системи в медицината и здравеопазването, съобщиха днес от пресцентъра на Медицинския ВУЗ в Плевен.

Курсът на обучение по бакалавърската програма „Телемедицина“ продължава 4 г. Студентите ще трупат знания във високотехнологичните бази на Висшето училище по телекомуникации и пощи и Медицинския университет в Плевен. Завършилите пълния курс получават образователна степен „Бакалавър“ и професионална квалификация „инженер по телемедицина“. Те ще имат солидна теоретична база, която им позволява да продължат своето обучение за придобиване на по-висока квалификационна степен „Магистър по комуникационна и компютърна техника“.

Приемът на кандидатстудентски документи ще е до 1 септември т.г.

Източник: 24 часа

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top