fbpx
Начало » Бакалавър » Вяра Георгиева: Мотивацията на човек е водещият фактор…

Вяра Георгиева: Мотивацията на човек е водещият фактор…

  • bobi
  • 22 мар. 2019
  •  Коментарите са изключени за Вяра Георгиева: Мотивацията на човек е водещият фактор…

В България има все повече нови и талантливи творци, които стартират и развиват свои марки. Те имат виждане, концепция и идеи. Проблемът идва от липсата на програми и реални подпомагащи системи за тези млади дизайнери. Било във финансов или чисто практичен и организационен план. Когато започваш такъв голям проект без подкрепа от хора в същата сфера, пътят може да се окаже много дълъг и труден и за съжаление много често поради реалности във финансов план и липса на опит, млади и изключително талантливи хора не продължават своето развитие в посоката, в която са най-добри.

Как се решава кое е модерно и кое не е – кой го казва, откъде се вижда?

Всичко започва от големите диктатори на модата – утвърдените имена, които представят своите колекции на ревютата в световните столици на модата. Водещите тендеции и ключови теми се задават и на големите изложения за платове, които се провеждат година по-рано отново в световните модни центрове. Така можеш да се информираш за основните цветове, тенденциите при текстурите и всички технологични новости в областта. Много ценно е и общуването с колеги от различни точки на света, за да свериш часовника си и обмениш идеи. В днешно време всичко е много FAST – трябва да се случва бързо, евтино и качествено – тенденция, която с времето ще ни се наложи да преобърнем. Но за момента, блогърите и инстаграм инфлуенсърите определят кое е модерно за огромната си аудитория. А FAST fashion компаниите работят спрямо моделите, които наберат популярност онлайн.

Кое е най-хубавото нещо в тази професия?

Това, че създаваш нещо автентично, че подаряваш самочувствие, че работиш с цветове и форми и правиш света малко по-красив.

Защо точно Италия е нарочена за меката на модата. Нима другите огромни държави не правят нищо по въпроса?

Като човек, живял в Италия, разбирам отлично това твърдение. Усещането за красота, стил и начин на живот на това място предполагат естествен усет за перфектен стил у хората. Общуването е ключов фактор когато говорим за мода, а италианците живеят общувайки. Това води модата на едно друго ниво.

В България има ли място за развитие – къде можеш да работиш, защо?

Вярвам, че в България има възможности за развитие. Има големи и по-малки компании, в които има търсене на кадри в тази сфера. Важно е да се започне в областта, но с ясната идея, че достигането на целите и мечтите изисква време и отдаденост. Дори странична дейност, която не е точно по специалността, но в малка фирма, която се занимава с мода, би била много полезна за бъдещото развитие като дизайнер.

Какво да кажем на всички, които искат да изучават или учат моден дизайн? °

Да вярват в способностите си, да преследват мечтите си и да не тъсят преки пътеки, а да се заредят с търпение и много хъс за работа.

Кои са, според теб, топ 3-те най-добри дизайнери раждани някога?

Ако трябва да избера само трима, това са: Коко Шанел, Кристиян Диор и Джани Весаче

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top