fbpx
Начало » Бакалавър » Висше образование в Нова Зеландия – Вижте повече!

Висше образование в Нова Зеландия – Вижте повече!

  • bobi
  • 15 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Висше образование в Нова Зеландия – Вижте повече!

Нова Зеландия (или Аотеароа, маорски име за Нова Зеландия) разположен югоизточно от Австралия в южната част на Тихия океан, е известен главно по две причини – невероятната природа и качеството на образованието. Това е едно прекрасно място за туризъм, както и превъзходен дестинация за проучване. Тази функция е потвърдени от хиляди международни студенти от различни страни като Югоизточна Азия, Обединеното кралство, Северна Азия, Япония, Южна Америка, Индия и Австралия, както и много други.

Пътуване до Нова Зеландия е лесно, с много градове, предлагащи директни полети. Двете основни международни летища са в Окланд и Крайстчърч.

Висше образование

В Нова Зеландия висшето образование е фокусирано върху самия индивид, оспорването на традиционните идеи се посреща добре, а отворените дискусии ти помагат да направиш своите собствени открития, вместо да зубриш от прашни книги. Системата от колежи и университети се съобразява с най-новите тенденции във висшето образование, както и с глобалните събития.
Учени и преподаватели от много различни страни избират да специализират и работят в Нова Зеландия, за да се възползват от възможността да видят нещата под нов ъгъл. Заедно с тях пристигат и огромен брой студенти от цял свят.

Международно признание

Квалификациите, придобити в Нова Зеландия се ценят високо в другите държави. Най-добрите световни практики са минимален стандарт за тукашните висши учебни заведения. Всички новозеландски университети са в листата на 500-те най-добри висши учебни заведения в света. Нова Зеландия е в топ 50 по 18 дисциплини, сред които Счетоводство и финанси, Инженерство, Образование, Психология и Право. Престижният институт Легатум в Лондон поставя Нова Зеландия на първо място по линия на образованието.

Университети

Има 8 държавни университета, които са международно признати заради академичните и изследователските си постижения. Всички новозеландски университети предлагат широк спектър от дисциплини за бакалаври, магистри и докторанти в хуманитарните специалности, науката и търговията, като в същото време всеки университет е специализиран в някаква дисциплина като например медицина, инженерни науки, право, ветеринарство, земеделие и природни науки.

Няколко университета имат повече от един кампус най-често в няколко града, а други предлагат отвъдокеански програми в Европа, САЩ и т.н. Университетите работят в тясно сътрудничество с бизнес общността както в страната, така и в чужбина, за да направят студентите част екипа на водещите изследвания и програми за развитие.

Особености на образованието

► Всеки университет е обществена институция и поне отчасти е спонсориран от държавата.
► Всеки е независима институция и се управлява от собствен съвет.
► Всички предлагат главните учебни степени, а всеки поотделно е специализиран в определени предмети.
► Преминаването от един университет в друг е относително лесно.
► При всички има семестриални оценки и изпити в края на учебната година.
► Лекциите пред големи групи студенти са комбинирани с дискусии в малки групи, консултации, лабораторни и извънкласни практики.

Частни образователни институции

В Нова Зеландия има около 600 частни учебни заведения, които предлагат множество акредитирани курсове и квалификации за студенти. Тук се включват области като дизайн, туризъм и информационни технологии. Над 75 000 студента избират тези частни институции, част от които поддържат връзки с бизнеса с цел предоставяне на специфични стажове и тренинги.

Докторски програми

Нова Зеландия е чудесна възможност за докторантите, тъй като те плащат същите такси като новозеландските студенти, а освен това ученето и работата се извършват в дух на подкрепа и сътрудничество. Има няколко различни стипендии за чуждестранни докторанти като например New Zealand International Doctoral Research Scholarships. За да разберете повече за конкретните стипендии, предлагани от всеки различен университет, посетете техните сайтове в интернет.

Английски език

Английски език е важно нещо, за което международните студенти трябва да вземат специални грижи.

Изискванията за езика за чуждестранни студенти са стриктни в повечето институции. IELTS се търси в повечето институции в Обединеното кралство, Австралия, Нова Зеландия, Канада и САЩ. С този сертификат ще оценят възможностите ви да четете, пишете, говорите и слушате на английски език. Трябва все пак да внимавате и да разберете кой точно сертификат ви е нужен за университета, избран за изследване.

Пазар на труда и ключови сектори

В Нова Зеландия има много свободни позиции за специалисти в сектори като медицина, инженерство и IT, а също и за хора с множество умения. Някои сектори в Нова Зеландия не могат да открият добри специалисти, затова правителството е изготвило списък с най-търсените специалности.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top