fbpx
Начало » Бакалавър » Вероятност за увеличаване на таксите в Обединеното кралство

Вероятност за увеличаване на таксите в Обединеното кралство

  • netpro
  • 03 авг. 2016
  •  Коментарите са изключени за Вероятност за увеличаване на таксите в Обединеното кралство
brexit-684134

 

Високо образователните сектори, с изключение на някои, бяха определено против напусканете на Европейски съюз. Представители на водешите университетите на острова, търсеха яснота през цялото време за финансовите последици от напускането на Великобритания от Европейски Съюз или накрато казано Brexit.

Заместник-ректорите на университетите ще преговарят с министрите за подсигуряване, в случай че европейските пари ичезнат, да има резервни средства осигурени от министерството, които да запълнят дефицита.

Другото притеснение, което университетите имат и искат възможно най-бърз отговор на този не малък проблем, е какъв ще бъде статута на пресонала и настоящите студенти от страните членки на Европейски съюз.

Като пример ще дадем Imperial College в Лондон, което е едно от най-добрите места за изучаване на науки и извършване на научни изследвания с учебна цел. От университета твърдят, че имат повече от 2800 студента и повече от 2000 служители от Европейски съюз.

В момента се обсъждат в Парламента и предстои гласуване на предложения, които ще дадат възможност на университетите да увеличат годишната си такса над 9000 британски паунда годишно, ако докажат, че са подобрили качеството на обучението, което предлагат. Ще се създадат критерии, които ще оценяват нивото на обучение в различните университети, което да кореспондира с цената. Съответно кандидат-студентите и техните родители ще трябва да бъдат убедени, че увеличаването на таксите е необходимо, при условие че цената на висшето образование във Великобритания и към настоящия момент е най-висока в Европа.

Източник: http://www.bbc.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top