fbpx
Начало » Бакалавър » Великобритания: Рекорден брой студенти ще учат за медицински работници

Великобритания: Рекорден брой студенти ще учат за медицински работници

  • bobi
  • 18 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Великобритания: Рекорден брой студенти ще учат за медицински работници

Рекорден брой младежи кандидатстват за медицински работници в университети от Обединеното Кралство по време на пандемията.

Статистиката показва, че броят на кандидатстващите се е увеличил почти с една трета (32%), според данни на университетската служба за прием.

Според главният изпълнителен директор на UCAS Клеър Маршант вдъхоновяващите истории на медици от отделенията през последната година довеждат до вълната от желаещи да учат за най-благородната професия.

От друга страна и правителството е доволно и заявява, че е все по-близо до осигуряването на още 50 000 медицински работници. Не е ясно дали това са новите завършващи или бройката включва и желаещите в момента.

Точната цифра е 60 130 човека. Именно толкова кандидат-студенти желаят да учат за медицински работници, според данните на Ucas.

А по темата със завършващите, общо 16 560 студенти ще приключат образованието си през тази година във Великобритания, което е с 27% повече от предходната.

Друга позитивна новина е, че има и много желаещи на възраст на 35 години и нагоре, които искат да започнат образование в медицината. Броят на по-възрастните кандидат-студенти не е ясна, но е над 10 000, а това е ръст с 39% от предишната година.

Но не всички университети са във възход. Глобалната картина е, че неяснотите около Брекзит и промяната на обучение са довели до спад на студентите.

Много от студентите на ЕС пострадаха от Брекзит и таксите им вече са завишени на почти 10 000 евро. Отделно вече няма да отговарят на условията за заеми, което е един от основните проблеми на всеки кандидат-студенти.

Затова и подходът на университетите е да се привличат и много младежи от страни извън ЕС. Затова в момента има ръст от 17% на студенти извън ЕС.

Други цифри показват, че има и ръст на кандидати със смесена раса или чернокожи – с цели 15%. Това отново доказва, че ще се разчита на студенти извън ЕС.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top