fbpx
Начало » Любопитно » Стотици танцьори подкрепиха принц Джордж след подигравките, че тренира балет

Стотици танцьори подкрепиха принц Джордж след подигравките, че тренира балет

  • bobi
  • 02 сеп. 2019
  •  Коментарите са изключени за Стотици танцьори подкрепиха принц Джордж след подигравките, че тренира балет

Принц Джордж получи подигравки в националния ефир на САЩ заради уроците си по балет, но 6-годишният син на Кейт Мидълтън и принц Уилям по-късно беше подкрепен по необичаен начин.

Водещата на “Good Morning America” Лара Спенсър коментира новата училищна програма на принц Джордж в ефир в края на миналата седмица . „Бъдещият крал на Англия ще остави играчките, за да се захване с предмети, сред които религиозни науки, компютърно програмиране, поезия и балет“, казва Спенсър, след което избухва в смях заедно с публиката. „Принц Уилям казва, че Джордж обожава балет, но ще видим колко ще продължи това, принц Уилям“, добавя тя.

принц Джордж

Снимка: Getty

Коментарите ѝ предизвикаха недоволство у зрителите, а вчера група от 300 танцьори се събраха на Таймс Скуеър в Ню Йорк пред студията на “Good Morning America”. Там се проведе урок по балет на открито, воден от няколко професионални танцьори от мъжки пол, които искаха да докажат, че „момчетата също танцуват“.

Редица знаменитости използваха социалните мрежи, за да подкрепят принц Джордж и всички мъже, които практикуват балет. Хореографът на американското издание на X Factor Брайън Фридман прикани водещата да се извини за постъпката си. „Пораствайки като танцьор, изтърпявах ужасен тормоз, а това е нещо точно такова. Тя учи света, че е нормално да се смееш на момчета, които танцуват, а това е толкова тъжно“, коментира той в Instagram.

Хореографът Арлийн Филипс написа: „Каква срамна, старомодна и вредна нагласа се излъчва към масите. Танците имат безкрайни научно доказани ползи за физическото и умственото здраве. Трябва да има единствено подкрепа към всеки мъж, който опита да танцува, независимо дали с цел хоби, или професионално бъдеще.“

принц Джордж

Снимка: Getty

Лара Спенсър по-късно се извини, казвайки: „Коментарът, който направих, беше нетактичен, глупав и дълбоко съжалявам. През последните няколко дни разговарях с няколко танцьори, вслушах се и научих за смелостта, която се изисква от младите момчета, за да преследват танцова кариера.“ Тя излъчи и репортаж с танцьори, които разказват за преживяванията си като деца.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top