fbpx
Начало » Любопитно » Името Холандия официално престана да съществува

Името Холандия официално престана да съществува

  • bobi
  • 03 ян. 2020
  •  Коментарите са изключени за Името Холандия официално престана да съществува

Нидерландските власти съобщиха, че от 1 януари 2020 г. името Холандия (Holland) официално престава да съществува като обозначение на държавата Нидерландия.

От сега институциите, общините, университетите, частните компании и медиите трябва да използват само името Нидерландия. Правителството също вярва, че тази мярка ще позволи на страната да се отърве от имиджа си на място, свързано с наркотици и проституция.

Това решение цели и да преразпредели туристическия поток, тъй като днес повечето туристи посещават именно исторически старата Холандия – Амстердам и Хага, а тези градове не могат да се справят с огромния приток на хора.

Реформата за смяната на името на страната ще струва на бюджета на кралството 200 хиляди евро.

По-рано стана известно, че властите в Амстердам искат да премахнат употребата и на названието „Квартал на червените фенери“. Обичайното име напълно ще изчезне от градските знаци – то ще бъде заменено с историческото име на квартала „Де Вален“ („De Wallen“).

Националният съвет за туризъм от своя страна се надява туристите да започнат да посещават и други дестинации в Нидерландия.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top