fbpx
Начало » Новини » Български студенти могат да се обучават със стипендии в швейцарски колежи

Български студенти могат да се обучават със стипендии в швейцарски колежи

  • bobi
  • 06 апр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Български студенти могат да се обучават със стипендии в швейцарски колежи

За първи път на български студенти в колежите по туризъм и хотелски мениджмънт в Швейцария се предлагат възможности за стипендии до 45% от таксите за обучение. Това каза Горан Йорданов, главен регионален мениджър на Swiss Education Group (SEG) за България.

“Студентите трябва да се обучават, като практикуват това, което трябва да научат”, смята той и обяви, че четири от най-добрите колежи по туризъм и хотелски мениджмънт в Швейцария, обединени в SEG, организират серия от семинари на тема „Обучение в Швейцария – път към успешна кариера в хотелиерството и туризма.

Събитието е организирано съвместно с агенция SkyLines и ще се проведе в Пловдив, Варна и Бургас в периода от 29 март до 1 април.

Горан Йорданов съобщи, че всяка година се обучават между пет и десет българи, като през годините те са повече от 150 души.

“Всеки един от кампусите на колежите, включени в обединението SEG, са бивши хотели, обясни Йорданов. Най-значимите са на Swiss Hotel Management School, защото там говорим за два хотела, строени през края на XIX век – началото на XX век. Това са сгради с над сто години история, с четири ресторанта, големи кухни, големи бални зали. Студентите реално организират коктейли за 500 – 600 души като част от обучението си“, посочи той.

По думите му целта на семинарите е младите хора да научат за възможностите за обучение в Швейцария в сферата на туризма и хотелския мениджмънт, както и да преценят дали искат да работят в тази сфера и да растат в кариерата.

“Една от целите е хората да научат какво могат да правят с получените дипломи и от друга страна да се разкаже малко повече за бакалавърските и магистърските програми, които се предлагат, коментира Горан Йорданов. – Ще обърнем внимание и на летните курсове, които се предлагат за ученици в 10-11 клас, за да се докоснат до тази индустрия и да преценят дали тя е за тях.“

Той е на мнение, че има добри работодателски практики в сферата на туризма и напомни, че възвръщаемост на инвестициите има едва след пет, шест години, като даде пример с отваряне на хотел и обучение на персонала.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top