fbpx

Британско училище в София

  • netpro
  • 16 ян. 2017
  •  Коментарите са изключени за Британско училище в София

Британско училище в София е единственото училище в България със статут „британско училище извън пределите на Обединеното кралство“ или „British School Overseas”. Училището е акредитирано от изпитния борд към университета Кеймбридж и учениците следват британски образователен модел в направленията детска градина, начално и средно образование (3 – 16 год.). Учениците в колежа следват International Baccalaureate (IB) Diploma Programme в последните две години от образованието си – 16 – 18 год.

Британско училище в София е акредитиран член на Съвет на Международните Британски Училища (COBIS) и Европейски Съвет на Международните Училища (ECIS). След появата си през 2009 год. и в отговор на нуждата от висококачествено международно признато образование в България, Британско училище в София въведе няй-новите и иновативн методи в преподаването. През годините в методиката на преподаване бяха въведени International Primary Curriculum (IPC), Thinking Based Learning, Habits of Mind и Apple Interactive School.

Благодарение на програмата Apple Interactive School, училището се превърна в единственото в България, в което активно се използват iPad-и в обучението и изключително се набляга на изучаването на MAC OS.

Целта и амбицията на екипа на Британско училище в София е да подготвя учениците за утрешния ден, за високо конкурентният свят, с който те ще се сблъскат и да бъдат подготвени да посрещнат и да се справят с всяка трудност по пътя към успеха.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top