fbpx
Начало » Бакалавър » Университет в Никозия: Глобален Лидер в Бизнес и Икономическо Образование

Университет в Никозия: Глобален Лидер в Бизнес и Икономическо Образование

  • myotova
  • 05 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Университет в Никозия: Глобален Лидер в Бизнес и Икономическо Образование
UNIC

Класиран сред 301-400 университета в света,

# 1 в Кипър и Гърция и Топ 100 в Европейския съюз,

според световната класация за висше образование от 2021 г. по предмет

Последните резултати от годишната класация на Times Higher Education (THE) World University Rankings по предмет 2021 класират Университета в Никозия (UNIC) сред топ 301-400 университета в света в предметната област Бизнес и Икономика. Тази класация поставя UNIC на първо място в университетите в Кипър и Гърция и сред топ 100 университета в Европейския съюз в тази предметна област.

Световната класация на университетите на Times за висше образование (WUR) е може би най-известната класация на университетите в света, като се основава на пет десетилетия опит в сектора и милиони индивидуални данни.

„Нашият университет с право е признат за световен лидер в тази предметна област, с най-висок рейтинг в Кипър и Гърция, заедно с високо ценените университети в ЕС, САЩ, Великобритания и други части на света. Това е огромна чест за факултета по бизнес и университета, които заслужено отразяват високото качество на нашия опитен и международно признат преподавателски и изследователски персонал в тези области“, отбеляза Професор Филипос Пуюйотас, Ректор на университета.

 

От своя страна Деканът на Факултета по Бизнес, Професор Ангелика Кокинаки, подчерта това постижение като резултат от колективните усилия на целия Факултет. Тя държи Факултетът непрекъснато да се усъвършенства и адаптира, като предоставя на своите възпитаници необходимите теоретични основи и основни компетенции за бързо развиващата се международна среда и работните места, както и да ги подготвя да поемат лидерски роли в бизнес спектъра.

„Да бъдем обявени сред първите 400 бизнес училища в света през 2021 г. в THE WUR представлява признание за нашия опит в преподаването, научноизследователската и индустриалната ангажираност, особено в бизнес и икономическото образование“, подчерта Декан Кокинаки.

 

Деканът също така отбеляза, че Факултетът по Бизнес е иновативен, и за да е на челни позиции, е особено активен в три изследователски клъстера: Прогнозиране, особено високо оценените M Competitions, които предизвикаха рекорден интерес през миналата година, с над 100 000 заявления от 100 държави; Блокчейн, където UNIC е дългогодишен глобален лидер; и Маркетинг и Маркетинг Мениджмънт, фокусирайки се върху иновациите, предприемачеството и реалните приложения.

„Винаги сме щастливи да приветстваме студенти от цял ​​свят, в университета и онлайн, да се присъединят към нашата нарастваща и разнообразна студентска общност“, заключи Декан Кокинаки.

 

Университета в Никозия

Тази класация е последната в поредица от скорошни отличия за Университета в Никозия. Показателно е, че световната класация на университетите за 2021 Times Higher Education (THE) класира UNIC сред топ 801-1000 университета в света. Заедно с включването ни в Топ 1000 на WUR, UNIC е признат и от класацията на университетите на развиващите се икономики (Топ 201-250 университета в страните или регионите, класифицирани от FTSE Group на Лондонската фондова борса като „нововъзникващи“ или „гранични“ „; QS World University Rankings (номер 106 в развиващата се Европа и Централна Азия); и The Impact Rankings (номер 42 в света в основната област на качественото образование).

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top