fbpx
Начало » България » Учителка към седмокласници: Глупаци, тъпаци, малоумници и нещастници

Учителка към седмокласници: Глупаци, тъпаци, малоумници и нещастници

  • bobi
  • 08 мар. 2023
  •  Коментарите са изключени за Учителка към седмокласници: Глупаци, тъпаци, малоумници и нещастници

Родители на седмокласници от столичното 12 СУ „Цар Иван Асен ІІ” твърдят, че учителка по български език и литература системно обижда децата, като ги нарича „глупаци, тъпаци, малоумници и нещастници”.

В пристъп на ярост въпросната учителка дори си е позволила да удари дете, твърди неговата майка.

Като доказателство родителите предоставиха на  Нова телевизия аудиозаписи. Въпреки многото им разговори с директорката, въпросната учителка продължава да преподава. От Регионалния инспекторат по образованието също са установили проблеми в поведението на учителката, както и изоставане в учебния процес.

„Изчезвай! Не ме бийте! Отивай в малкия салон”. Записът е от час по български в седми клас. Гласът, който се чува, е на учителката Маргарита Василева. Родители твърдят, че тя удря ученик.

„Предавали са си учебниците в края на миналата година. Не знам какво е провокирало нейното поведение, но тя го е ударила няколко пъти по гърба, след което го е изпратила да си връща учебниците в малкия салон. Много ученици от класа са потвърдили, че детето е удряно”, разказа Марина Николова – майка на седмокласничка.

„Доколкото знам, няколко пъти тя е посягала на въпросното дете. То се е оплаквало. Родители са сметнали, че то, може би си измисля, може би, че преувеличава”, добавя Николова.

След като чуват записа, родителите на момчето настояват да видят кадрите от камерите в класната стая. „Където всъщност няма звук, те имат само картина. Но под картината биха се видели ударите, но се оказва, че записите от този ден, не съществуват. Ръководството е казало, че точно в този ден камерата не е записвала”, каза още майката на седмокласничка.

Директорката помни, че учителката си е изпуснала нервите, но не помни дали е ударила ученик. „Според нас колегата удря по масата. Да, не е педагогичен подход по този начин да се обира вниманието на децата, но понякога се случва. Честно казано,  не знам как ще го приемете, нямам спомен. Има случаи, в които камерите не работят. Гледахме камерите и не можахме да установим нищо, но дали беше, защото точният ден и час не можа да се установи, сега не мога да ви кажа”, заяви директорът на 12 СУ Вера Захариева.

След инцидента детето, чиито родители твърдят, че е бито от учителката, е преместено в друго училище. Освен че си изпуска нервите, преподавателката по български си позволявала и да обижда учениците, твърдят родители. „Кои сте вие? Питам, кои сте вие, че да коментирате мои реплики? Глупаци, тотални глупаци сте вие”, се чува от аудиозапис.

„Обидите са всеки ден, че са нещастници, неинтелигентни, глупаци. Това е проблемът, че тази жена непрекъснато крещи и обижда децата”, коментира пред Нова телевизия Ели Манолова – майка на седмокласник.

„Глупаци, тъпаци. Моят син има епитет. Той е неблагодарник. Всяко дете си има епитет”, допълва Росица Цветанова.

„Ще ми претендират те за шестици. Интриганти такива, глупави. Защо си отворихте вие устата да коментирате навън. Имате ли малко ум в тая глупава глава?”, се чува още от аудиозапис.

Крясъците и обидите родителите чуват за първи път по време на пандемията, когато децата учат онлайн. „Лично аз съм чувала, когато съм била вкъщи, изключително обидни думи с повишаване на тон, което отнема 30 минути от учебния процес, който е 40 минути. „Неблагодарници, глупаци”, твърди Цветанова.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top