fbpx
Начало » България » Ученици от елитни гимназии упражняват мечтаните професии за един ден

Ученици от елитни гимназии упражняват мечтаните професии за един ден

  • bobi
  • 10 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Ученици от елитни гимназии упражняват мечтаните професии за един ден

Месеците май и юни ще минат под знака на уникален проект, имащ за цел да запълни една осезаема ниша в българското образование, а именно – ранното кариерно ориентиране учениците. Проектът носи името „Един ден в професията“ и е дело на агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА. Той обхваща градовете София и Варна и включва деца от 11-тите класове на елитни гимназии, сред които  Първа Английска Гимназия, НПМГ, 73 СУ „Владислав Граматик“, 9 ФЕГ, 22 СУ „Г.С. Раковски“, Международна Гимназия „Златарски“ в София, МГ „Петър Берон“, Първа Езикова Гимназия и ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ във Варна.

Проектът „Един ден в професията“ включва посещения в компании, с цел младежите да станат част от фирмения живот за един ден и да видят нагледно как дадена специалност се реализира в професионално поведение. С едно изречение – „да влязат в обувките“ на служителите. Децата ще имат възможност да станат част от работната атмосфера, да наблюдават изпълнението на различни задачи и решаване на казуси, а в някои от тях ще се включат и сами.

Учениците ще се запознаят с професии, като бизнес мениджър, архитект, журналист, дизайнер, маркетинг специалист, лекар, програмист и други.

Участниците в проекта проявяват най-сериозен интерес към специалностите архитектура и бизнес мениджмънт, следвани от ИТ, медицина и  дизайн.

Предвид популярността, която придоби проекта сред младите хора, консултантска агенция ЕДЛАНТА планира да разшири обхвата на тази инициатива в бъдеще като покани нови партньори и включи други училища от София и страната.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top