fbpx
Начало » Новини » Отново на училище. 10 безценни съвета

Отново на училище. 10 безценни съвета

Новата учебна година чука на вратата. След старата, която приключи дистанционно, след изолацията по време на извънредното положение и дългата ваканция, много родители имат нужда от припомняне на най-важните неща в подкрепа на малките. Дейли мейл предложи списък на десетте най-важни неща, които родителите трябва да запомнят. Ето кои са те, цитирани от ДарикНюз:

 

1. Отделете време за разговор. Лавирането между домашното обучение, работата от вкъщи и карантината принуди много родители да се чувстват стресирани от връщането на присъственото обучение, защото са си свикнали всичко да им е вкъщи и под ръка. И докато някои деца са радостни от срещата със съучениците, то други може да се стресират, затова поговорете с детето си дали нещо го притеснява.

2. Вкусотии в кутията за обяд. Вероятно са минали месеци, откакто за последен път сте приготвили опакован обяд. Освен да подадете на детето си кутията му, помнете да сложите здравословна закуска, която трябва да включва свежи плодове или зеленчуци, месо, протеини и въглехидрати.

3. Върнете се към режима. За да не е толкова стресиращо ранното ставане за детето, поне седмица преди началото на занятията го будете рано. Първоначално настройвайте часовника за десет минути по-малко сън, а впоследствие и за повече.

4. Безопасността на първо място. Вероятно в училището на детето ви ще има цяла гама от нови насоки и процедури за безопасност, които да помогнат за намаляване на риска от разпространение на COVID-19. Затова седмица преди началото на учебната година запознайте себе си и детето с тях, за да знаете какво се очаква от вас.

5. Създайте добра обстановка за учене вкъщи. Седмицата преди началото на срока може да направите сериозна равносметка за стаята на ученика – проверете дали столовете и бюрото му са удобни за възрастта му, дали седи в правилна поза. Премахнете ненужните хартии, счупените моливи, старите учебници и тетрадки, играчки, комикси.

6. Пригответе още едно хапване за деня. Вероятно по време на онлайн обучението отрочето ви е свикнало да наднича в хладилника по-често, затова не го оставяйте гладно и по време на уроците в училище.

7. Купете му нови дрехи и обувки. Това със сигурност ще повиши самочувствието му сред съучениците му.

8. Прегледайте всички канцералски материали и купете нови, ако трябва. Те най-често бързо се изхабяват, а децата имат нужда от нови.

9. Вечерята има значение. Вечерите вкъщи след училище са нещо, което децата наистина очакват с нетърпение – и от което се нуждаят след дълъг ден на учене и игра. Много семейства започнаха да готвят от нулата и да се хранят заедно по време на карантината, и е чудесно, ако това продължи.

10. Бъдете разбиращи. Връщането в училище след месеци отсъствие е изцяло нова ситуация за всички – учители, родители и деца. По пътя непременно ще има няколко хълцания или непредвидени предизвикателства. Бъдете до детето и изслушвайте всяка негова емоция.

Източник: standartnews.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top