fbpx
Начало » България » Решено: Електронно обучение при всички грипни ваканции

Решено: Електронно обучение при всички грипни ваканции

  • bobi
  • 18 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Решено: Електронно обучение при всички грипни ваканции

От септември учениците ще се върнат в класните стаи, но електронното обучение продължава. Всяка една грипна ваканция оттук-нататък ще бъде работа в електронна среда. Това каза пред БНТ образователният министър Красимир Вълчев.

Според него образователните системи през следващите години ще продължат това, което започна да се случва – да търсят ефективния микс между електронно и присъствено обучение. В момента голяма част от студентите и преди пандемията работиха с електронни платформи.

Пандемичната ситуация продължава, трябва да спазваме мерките за дистанция, да бъдем максимално предпазливи, тъй като здравето е най-важно. Затова и в системата на училищното и висшето образование избрахме учениците и студентите да се върнат присъствено за най-важните и неотложните дейности, които не могат да се проведат пълноценно в електронна среда.

Министър Вълчев не пропусна да коментира и предстоящите изпити:

„Училищата се почистват и са много по-безопасни, отколкото посещението на един магазин, така че не виждам опасност за провеждането на изпитите. Учениците ще трябва да идват с маски, но на изпитите вероятно ще ги свалят. Ще бъде ограничен максимално контакта между квестори, деца, родители и учители. За целта ще са нужни по-големи помещения и физкултурни салони и столови ще бъдат ползвани за тази цел.“

Относно училищата-гнезда, в които се подават документи за кандидатстване след седми клас, министърът увери, че при записването всички документи ще се подават или електронно, или по предварителен график.

Абитуриентите ще имат възможност да се снимат в училищните дворове при спазването на всички заповеди на министъра на здравеопазването. Могат да се снимат и при взимането на дипломите, посъветва министърът.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top