fbpx
Начало » България » Педагогическите съвети могат да задължават учениците да носят маски и в клас

Педагогическите съвети могат да задължават учениците да носят маски и в клас

  • bobi
  • 10 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Педагогическите съвети могат да задължават учениците да носят маски и в клас

Министърът на образованието Красимир Вълчев разпрати писмо, според което педагогическите съвети ще имат правото да задължават учениците да носят маски и в клас. Тя е разпространена до училищните директори чрез началниците на регионалните управления на образованието. А след няколко дни изтича заповедта на здравния министър, с която бяха преустановени присъственото обучение за учениците в гимназиален етап.

Все още не е ясно как ще продължи обучението в училищата след 12-и ноември. На онлайн среща днес между здравния и образователния министър, областни управители и началници на регионалните управления по образованието са били обсъдени насоки за диференциран локален подход от страна на училищата на общинско и областно ниво. А решение как ще продължи обучението ще бъде взето след заседания на областните щабове, съобщиха от просветното министерство.

Иначе към момента от 2359 училища в страната 64 са получили разрешение от просветния министър Красимир Вълчев за преминаване към онлайн-обучение. В 53 от тях онлайн се обучават само ученици от определен етап, а в 11 всички ученици се обучават в електронна среда. Най-много училища, заявили желание за преминаване в обучение от разстояние, са от София-град, Шумен и Русе.

От писмото на просветния министър днес стана ясно, че училищата ще могат да задължават учениците да носят маски в клас. За часовете по профилирана подготовка в 11. и 12. клас това е наложително, пише още в препоръчителното писмо.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top