fbpx
Начало » България » От МОН обявиха как ще се учи през следващата седмица

От МОН обявиха как ще се учи през следващата седмица

  • bobi
  • 11 февр. 2022
  •  Коментарите са изключени за От МОН обявиха как ще се учи през следващата седмица

Присъствените занятия се възобновяват за всички ученици в София град и областите Стара Загора и Хасково от понеделник, 14 февруари т.г. Сега в тях някои випуски учат онлайн. Всички остават в клас и през следващата седмица в областите Разград и Силистра. В цялата страна продължава присъственото обучение на децата от I до IV клас.

Поради влошена епидемична обстановка частично обучение от разстояние се въвежда в областите Търговище и Шумен, които през тази седмица обучаваха всички в училище.

Облекчава се режимът в област Бургас. През тази седмица там всички ученици от V до XII клас са онлайн. От 14 февруари т.г. остават вкъщи VII, X, XI и XII клас.

В останалите области през следващата седмица се прави ротация – връщат се в клас випуските, които учиха от дистанция от 7 февруари до днес, а учениците от V до XII клас, които сега са в училище, ще имат онлайн занятия.

Конкретни данни по области има в приложената таблица.

Продължава изследването за COVID-19 в училище в първия присъствен ден от седмицата. Без тестване могат да са на училище притежателите на „зелен сертификат“ – документ за ваксиниране, преболедуване, наличие на антитела или отрицателен резултат от лабораторно изследване.

Режимът на обучение – присъствено или от разстояние, се определя със заповед на Регионалните здравни инспекции по места. Министерството на образованието и науката издава заповеди за организация на занятията в електронна среда там, където присъственото обучение е временно прекратено от здравните власти. Дали частичното обучение от разстояние в повечето области в страната ще продължи и след 20 февруари т.г., ще се решава от РЗИ на локално равнище според епидемичната ситуация и заетостта на интензивните болнични легла.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top